Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

04 juli 2017

Voorbereiding Omgevingswet: 10 tips om ‘af te vinken’

Het is inmiddels behoorlijk lastig geworden om nog een dag in de kalender te vinden waarop géén aandacht aan de Omgevingswet wordt besteed. Het aanbod aan symposia, congressen, trainingen en ateliersessies is indrukwekkend. Tot zelfs een meerdaags workshop in een zonnig buitenland aan toe, dicht in de buurt van een golfbaan (dat dan weer wel). En ook de branche-organisaties van de bevoegde gezagen laten zich niet onbetuigd. Zo zorgt de VNG er inmiddels voor dat u met uw collega’s (of wellicht met uw gezinsleden op uw vakantieverblijf?) gezellig het ‘Omgevingswet bordspel’ kunt spelen.

 10 tips om ‘af te vinken’

Aan initiatieven dus geen gebrek. Vooral de experimenten in de geest van de Omgevingswet leveren interessante nieuwe inzichten op. Ook NedGraphics volgt deze ontwikkelingen op de voet en levert hier haar bijdragen aan. Ook heeft NedGraphics inmiddels de krachten gebundeld met 4 andere marktpartijen in ‘Het Omgevingscollectief’. Maar leukst blijft toch het werken in concrete klantprojecten.

Zo is samen met Antea Group voor een gemeente de ambitie en informatiebehoefte rond de Omgevingswet in beeld gebracht. Bij een andere gemeente verzorgt NedGraphics de GIS-ondersteuning van het project ‘Inventarisatie omgevingswaarden’. Verder bouwt NedGraphics voor een gemeente aan een ‘Omgevingsplanviewer’ om een CHW-bestemmingsplan gebruikersvriendelijk te ontsluiten. En uiteraard is NedGraphics volop bezig met het ontwerp en de bouw van haar nieuwe ‘Omgevingswet-applicatie’.

Voor NedGraphics tekenen zich daarbij steeds duidelijker een aantal best practices af, rond een succesvolle invoering van de Omgevingswet. In de vorm van 10 tips delen wij graag enkele inzichten met u. Met uiteraard niet de illusie dat we daarmee compleet zouden zijn. En voor u vast ook met enkele ‘open deuren’. Maar het blijft interessant om te kijken of úw organisatie bij alle 10 de tips al een ‘groen vinkje’ kan zetten.

Meer informatie:

Leaflet - 10 tips voor een geslaagde invoering van de Omgevingswet
Nieuwsitem - Het Omgevingscollectief officieel van start

Themapagina - Omgevingswet

Kies een locatie

Europa

Wereld