Visualiseer, animeer en documenteer in een handomdraai met Fusion 360

29 mei 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Bekijk video Stel een vraag

We hebben ons ontwerp net afgewerkt en nu moeten we ons idee presenteren aan andere afdelingen in het bedrijf of aan externe partijen. Complexe componenten en mechanismen ontwerpen en samenstellen is één deel van de job, maar het ontwerp documenteren hoort er natuurlijk ook bij. In Fusion 360 kunt u heel efficiënt documenteren met renderingen fabricagetekeningen en animaties.

fusion-360-visualisatie.jpg

Fusion 360 kent een uitgebreide bibliotheek met materialen

Laten we als voorbeeld beginnen met het aanmaken van enkele renderingen van hoge kwaliteit. Stel dat u meer wil laten zien dan een standaard grijs-op-grijsmodel en uw ontwerp er fantastisch wil laten uitzien. Fusion 360 heeft een uitgebreide bibliotheek met materialen van hoge kwaliteit die u snel kan toepassen op onderdelen en vlakken.

Fusion 360 rendert in de cloud terwijl u verder werkt

Hoe zit het met de camera-instellingen? De omgeving, achtergrond of diepte aanpassen is een fluitje van een cent met Fusion 360. Schakel vervolgens raytracing in met één klik om het resultaat te zien. Terwijl het renderen bezig is in de cloud, kunnen we het uiterlijk van materialen en andere instellingen wijzigen om te zien in hoeverre ons beeld wordt beïnvloed.

Fusion 360 biedt u de keuze: u kunt uw werkstation gebruiken of onze Cloud Rendering services als u uw lokale systeem niet te zwaar wilt belasten wanneer u renderingen creëert. Werk verder aan andere renderings of designs terwijl uw beeld gerenderd wordt in de cloud. Zodra de rendering klaar is, stuurt u de mooie 2D-tekening bijvoorbeeld naar uw fabrikant.

2D-tekeningen zullen niet langer nodig zijn

Met de opkomst van Model Based Enterprise zal u ooit van uw 2D-tekeningen verlost zijn, maar nu helaas nog niet. En aangezien u niet alles in 3D kunt printen, vormen 2D-tekeningen waarschijnlijk nog altijd een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Net zoals we bij Autodesk de eerste waren met 2D op de pc, zijn we ook de eerste in de cloud met Fusion 360 en 2D-tekeningen.

Genereer razendsnel views en doorsnedes in Fusion 360

Binnen Fusion 360 kunnen snel views gegenereerd worden, doorsnedes gemaakt worden, en maten, notities, en speciale eigenschappen in het titelblok worden toegevoegd. Alles wat u nodig heeft om productietekeningen te maken met Fusion 360. U kunt gemakkelijk een stuklijst en pos ballonnen op de tekening plaatsen.

Exporteer uw Fusion 360 ontwerp naar legio formaten

Aangezien Autodesk en dus ook Fusion 360 goed overweg kan met andere systemen, kunt u de tekening als een pdf of dwg exporteren. Of stuur de stuklijst gewoon door naar Excel.

Animeer in Fusion 360 en deel met uw team

Soms is een afbeelding genoeg om een punt te maken, maar als het gaat over de montage en demontage van een complex ontwerp, zegt een filmpje nog veel meer. Met Fusion 360 kunt u animaties maken van uw ontwerp en tonen hoe ze werken en zijn samengesteld. Bewaar uw animatie als mp4 en deel ze met heel het team.

Aanpassingen worden direct doorgevoerd in renderings, tekeningen en animaties

Uiteindelijk gebeurt het onvermijdelijke en wil het team het ontwerp aanpassen. Dit is geen enkel probleem in Fusion 360. Wijzigingen aan modellen worden naadloos doorgegeven aan de data die we creëren voor onze renderings, tekeningen en animaties. 

Bekijk video

Lees alles over Fusion 360

Fusion 360 is het meest volledige, cloudgebaseerde productinnovatieplatform op de markt. Het biedt designers de nodige tools om sneller doordachte beslissingen te nemen.

Gebbe Meffert Account Manager - Machine- en apparatenbouw
Gebbe Meffert

Het laatse Fusion 360 nieuws

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap