Virtual & Augmented Reality voor AEC

23 oktober 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Neem contact op

Woensdag 18 oktober heeft de Bouwen met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) sessie plaatsgevonden bij Cadac Group in Vianen. Tijdens deze sessie, verzorgd door Jurgen Galba, Geert Machtelincken en Job van Hardeveld hebben de deelnemers op een laagdrempelige en verhelderende wijze inzicht verkregen in het belang van VR en AR voor de Architectuur, Bouw en Installatietechniek.

_DSC5359.jpg (1)

De deelnemers van deze sessie hebben op een laagdrempelige en verhelderende wijze inzicht verkregen in het belang van VR en AR voor de Architectuur, Bouw en Installatietechniek. “Wat zijn de laatste ontwikkelingen”, “Wat kunt u in de nabije toekomst in uw sector op het gebied van VR verwachten” en “Hoe kunt uw 3D data snel en makkelijk visualiseren” waren enkele vraagstukken die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen. Ook hebben de deelnemers zelf kunnen ervaren hoe het is om 3D modellen met een VR- en AR-bril te beleven. Door de directe interactie die VR en AR bieden met de digitale virtuele wereld is er sneller begrip en 360 graden inzicht van de omgeving.

Dynamische en interactieve sessie

De Virtual Reality for AEC sessie was bedoeld om een open dialoog te starten tussen belangstellende klanten, en een toekomstbeeld van de industrie te tonen. Dit had een volle tafel met een gemengde deelnemersgroep tot gevolg; BIM-coordinators, BIM-werkvoorbereiders, technisch specialisten, managers en businessline directors. Door deze verscheidenheid in deelnemers ontstond een dynamische, interactieve sessie en werd het onderwerp VR vanuit verschillende perspectieven benaderd.

“Dit is de toekomst, niet alleen in de bouwsector maar overal. Het is een perfecte afstemming van engineering en de werkelijkheid” aldus Dennis Bakker van Van der Sluis Technische Bedrijven. ‎ ‘’Ik ga gebruikers nog eerder betrekken bij ontwerpen’’ voegde Gert-Jan Steenman van ‎Kropman Installatietechniek toe.

Cadac Modules en Augmented Reality

De dag werd afgesloten met een interactieve demo van Job van Hardeveld. ‘’Virtual reality gaat over het simuleren van een werkelijkheid, op basis van 3D-modellen in een computer. Met VR wordt je afgesloten van je omgeving. Het toevoegen van informatie aan de werkelijke wereld noemen we Augmented Reality. AR creëert als het ware een nieuwe realiteit in de huidige omgeving’’ aldus Job. Job liet alle deelnemers AR ervaren door gebruik te maken van de ruimte waarin de sessie plaatsvond. Zij konden een Revit-model manipuleren door simpelweg het model met hun handen aan te raken.

Dit is de toekomst, niet alleen in de bouwsector maar overal. Dit is een perfecte afstemming van de engineering en de werkelijkheid

Dennis Bakker BIM-coördinator - Van der Sluis Technische Bedrijven

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap