Naar hoofdinhoud

27 juni 2022

Vernieuwing trainingslokalen

Cadac Group heeft haar trainingslokalen vernieuwd. Zo zijn de lesruimtes o.a. ingericht met een uniek en speciaal voor Cadac ontworpen lesmeubel.

nieuwe-traingslokalen-1280

Virtual Desktop Infrastructure

Dit lesmeubel maakt het mogelijk om de ruimte multifunctioneel te gebruiken: zowel  vergaderruimte als lesruimte. Wanneer u de ruimte binnenkomt ziet u een gewone vergaderruimte met een centrale tafel. Maar met een druk op de knop komen monitoren uit deze tafel omhoog en met behulp van de verborgen thin-clients en keyboards en muizen wordt dit in no-time omgetoverd tot een computerlesruimte. Het geheim van deze techniek zit in ingebouwde elektrische liften van Duitse makelij, die de monitoren omhoog en omlaag verplaatsen.

Deze optisch prachtige oplossing wordt mogelijk gemaakt omdat Cadac geautomatiseerde VDI’s (Virtual Desktop Infrastructure) gebruikt op thin-clients. Daardoor zijn er geen grote en krachtige workstations meer nodig, maar volstaat een klein computertje, waarop niet veel meer dan alleen internet toegang mogelijk is. De CAD-software draait dan op een remote virtuele machine op een stabiele Microsoft Azure omgeving en wordt middels VDI aangeboden aan de gebruiker, die precies dezelfde ervaring heeft als achter een krachtige CAD-workstation.

Trainingen tegen aantrekkelijke prijzen

Sinds vorig jaar biedt Cadac al haar trainingen op deze manier aan, wat voor de cursist betekent dat deze ook thuis of op de werkplek op deze manier training kan volgen op een willekeurige laptop of PC en dat deze geen CAD-software nodig heeft voor het volgen van de training. Doordat Cadac haar backoffice activiteiten in grote mate geautomatiseerd heeft worden deze VDI’s en de Autodesk-software automatisch voor de cursisten aangemaakt, hetgeen een vloeiende afhandeling van de cursuslogistiek mogelijk maakt. Daardoor kunnen we onze trainingen voor aantrekkelijke prijzen blijven aanbieden.

De lesruimtes worden gecomplementeerd met een Samsung Flip, een interactief, digitaal whiteboard met 3 belangrijke hoofdfuncties. Zo kan deze met zijn touchscreen gebruikt worden als digitale flip-over, waarna de aantekeningen meteen digitaal beschikbaar zijn.

Via de draadloze verbinding kan deze door de docent ook gebruikt worden als interactief presentatiescherm. En tenslotte kan de Samsung Flip gebruikt worden voor teleconferenties, waarmee ook remote trainingen gegeven kunnen worden.

Met deze hightech inrichting is Cadac weer klaar om u de komende jaren te blijven voorzien van hoogwaardige kennis op het gebied van Autodesk-software en andere CAD- en BIM-omgevingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over trainingen en/of de trainingslokalen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Kies een locatie

Europa

Wereld