Naar hoofdinhoud

23 maart 2022

Blog | Veelgestelde vragen over jouw Autodesk software

Bas Dols heeft tijdens zijn werk als Senior Inside Sales Representative bij Cadac veel contact met verschillende (potentiële) Autodesk gebruikers, zowel uit binnen- als buitenland. Met veel plezier beantwoordt hij alle vragen die gesteld worden, maar constateert dat er vaak dezelfde soort vragen gesteld worden over Autodesk software en alles daaromheen. Om die reden leek het hem een goed idee om een inventarisatie te maken van de vragen die hij het meest voorbij hoort komen, met daarbij het bijbehorende antwoord.

software

Hierbij wil ik wel aangeven dat de antwoorden gebaseerd zijn op de voorwaarden die op het moment van schrijven van toepassing zijn. Er wil bij Autodesk nog wel eens iets wijzigen in de verschillende voorwaarden, dus bij twijfel is het altijd raadzaam om contact met ons op te nemen, zodat wij een actueel antwoord kunnen geven.

Op hoeveel plekken mag ik Autodesk-software installeren?

Volgens de algemene voorwaarden van Autodesk mag je met een actief abonnement de betreffende software op maximaal drie (3) “elektronische apparaten” installeren. In de praktijk betekent dit vaak een computer op kantoor, een laptop en eventueel een computer/laptop voor thuisgebruik. Uitgangspunt hierbij is wel dat de software maar op één van deze drie apparaten gelijktijdig opgestart mag worden. Denk er dus aan om de software helemaal af te sluiten en uit te loggen wanneer je van apparaat wisselt. Probeer daarnaast zicht te houden op het aantal installaties binnen het bedrijfsnetwerk, aangezien Autodesk streng controleert op over-installaties. Mijn collega's hebben reeds een webinar georganiseerd voor meer informatieover alle verschillende facetten waar Autodesk op kan controleren.

Kan ik ook maandelijks opzegbare Autodesk-licenties aanschaffen?

Vanaf 7 augustus 2020 is het voor resellers, zoals Cadac Group, niet meer mogelijk om maandelijks opzegbare licenties aan te bieden. Autodesk biedt dit soort licenties enkel nog via hun eigen, rechtstreekse kanaal aan. Het is voor ons wel mogelijk om nieuwe licenties aan een bestaand contract toe te voegen. Dit kan soms goed uitpakken, mits de einddatum niet al te ver in de toekomst ligt. Houd er bij het aanschaffen van een maandelijks opzegbare licentie via Autodesk wel rekening mee dat de prijs naar verhouding een stuk hoger ligt, omdat je betaalt voor flexibiliteit. Voor AutoCAD bedraagt de maandprijs momenteel bijvoorbeeld € 240,00 (excl. BTW), ofwel € 2880,00 per jaar. Een jaarabonnement voor AutoCAD kost € 1935,00 (adviesprijs Autodesk). Het omslagpunt ligt dus op 8 maanden gebruik. Bedenk vooraf dus goed of een maandelijks opzegbare licentie wel de juiste oplossing is.

Mag ik mijn Autodesk-software met meerdere mensen gebruiken?

Nee en ja. Autodesk software is tegenwoordig enkel via het “Named Use” principe te gebruiken (met uitzondering van een geselecteerd aantal producten).  Dit betekent dat de software via het online Manage portaal van Autodesk (manage.autodesk.com) gekoppeld dient te worden aan een persoonlijk en uniek e-mailadres. In de algemene voorwaarden van Autodesk staat beschreven dat enkel de gebruiker waarvan het e-mailadres gekoppeld is aan een licentie gebruik mag maken van de betreffende software. Het is dus niet toegestaan om inloggegevens onder verschillende gebruikers te verdelen, hoe aanlokkelijk het ook lijkt! Ben hier dus voorzichtig mee, want ook hier controleert Autodesk streng op.

Als alternatief is het wél toegestaan om één licentie aan verschillende gebruikers te koppelen. Via het online portaal van Autodesk is het mogelijk om een gebruiker te ontkoppelen en een andere gebruiker toegang verlenen tot de software. Zodra de nieuwe gebruiker gekoppeld is, krijgt deze direct toegang tot de software en kan deze inloggen met het eigen Autodesk account. De gebruiker die ontkoppeld is, verliest de toegang op dat moment. Dit proces kan ongelimiteerd herhaald worden, maar ook hier is het belangrijk om inzicht te blijven bewaren. Houd daarnaast rekening met de eerder benoemde maximaal toegestane installaties. Het vergt dus wat administratief werk, maar in theorie is het dus mogelijk om één licentie met meerdere mensen te gebruiken. Wanneer er meerdere, structurele gebruikers zijn, raden wij echter aan om een extra licentie aan te schaffen via www.cadac.com

Kan ik inzien hoe vaak mijn Autodesk-software wordt gebruikt?

Met een actief abonnement heb je via het online Manage portaal van Autodesk de mogelijkheid om het gebruik van de software in te zien. Deze mogelijkheid is enkel beschikbaar voor gebruikers met administrator rechten. Via de optie Reporting > Seat Usage, kun je een aantal zaken inzien, waaronder:

  • Totaal aantal (actieve) gebruikers

Wanneer een toegewezen product is gebruikt door een gebruiker, wordt deze toegevoegd aan deze lijst. Hier zie je enkel aantallen gebruikers, dus geen namen.

  • Totaal aantal producten (bijvoorbeeld AutoCAD, Revit, Inventor Professional)
  • Totaal aantal seats
  • Gebruik per product

Hier zie je hoe vaak een bepaald product gebruikt wordt, onderverdeeld in 1 dag/week, 2-3 dagen/week en 4+ dagen/week. Ook hier zie je geen namen van de betreffende gebruikers.

De basisfunctionaliteit geeft dus niet op persoonsniveau inzichtelijk hoe vaak een bepaald product gebruikt wordt. Voor een uitgebreider inzicht is een Premium Plan benodigd á € 265,00 per gebruiker, per jaar. Naast bijvoorbeeld Single Sign On (SSO) en 24/7 support vanuit Autodesk, kun je met een Premium Plan ook op gedetailleerd niveau inzien hoe de software gebruikt wordt binnen de organisatie. Autodesk heeft hier een handige video over gemaakt, welke hieronder bekeken kan worden.

Welke Autodesk softwareversies mag ik gebruiken?

Met een actief abonnement krijg je automatisch toegang tot de meest recente versie (op het moment van schrijven is dat 2022) en tot 5 versies terug. Een kanttekening hierbij is dat je via het online Manage portaal van Autodesk tot 3 versies terug direct kunt downloaden en installeren.

De 2 overige versies zijn middels een omweg te downloaden, namelijk via de chatbot van Autodesk: AvA (Autodesk Virtual Agent). Hier kun je middels een aantal stappen een download-link voor de oudere versies aanvragen. Na installatie wordt de software geactiveerd door in te loggen met je Autodesk account.

Belangrijk detail: Wanneer er een nieuwe release plaatsvindt, gaat de teller vanaf die release lopen en kun je oudere versies dus niet meer downloaden. Voorbeeld: de meest recente release is 2022. Je kunt dan nog versie 2017 downloaden via AvA. Wanneer versie 2023 uitgebracht wordt, kun je versie 2017 niet meer downloaden, maar enkel versie 2018.

Wanneer je 2017 nog geïnstalleerd hebt, blijft deze wel gewoon bruikbaar. Ook nadat een nieuwe release uitgebracht is. De-installeer oudere versies dus niet zomaar, want wellicht komen ze ooit nog van pas.

Zijn er vragen die ik nog niet in dit artikel heb beantwoord? Neem dan contact met mij op! 

Contact opnemen 


basdols-430
Cadac Group

Bas Dols

Senior Inside Sales Representative

Youtube thumbnail

Kies een locatie

Europa

Wereld