Top 5 van nieuwe functies in Autodesk Nastran In-CAD 2017

08 juni 2016 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Stel een vraag Watch Video

Een halfjaar na de lancering van de subscription advantage pack voor 2016 heeft het ontwikkelteam van Autodesk Nastran In-CAD alweer een nieuwe release samengesteld met ongeveer 30 nieuwe functies, variërend van interfacewijzigingen tot verbeterde interoperabiliteit met andere producten. We nemen de top 5 van wijzigingen met u door; u zult ze geweldig vinden.

1. Frame-generatoroptimalisering

Op nummer 1 staat de automatische optimalisering van frame-generatormodellen. Dat betekent dat als u uw frame-generatormodel in In-CAD importeert, alle solide dwarsdoorsneden zullen worden omgezet in balkelementen. Vervolgens kunt u de eigenschappen van de dwarsdoorsneden aanpassen door de balk eigenschappen te bewerken. Zo kunt u met niet veel elementen uw dunwandige geometrie snel analyseren én zeer nauwkeurige resultaten verkrijgen.

2. Componenten uitsluiten van analyse

Fantastisch nieuws! Het is niet meer nodig twee modellen te maken als u slechts een deel van uw samenstelling wenst te analyseren. In plaats van de delen uit een samenstelling te halen en die opnieuw op te slaan en te analyseren, kunt u nu met de rechtermuisknop op een onderdeel in de model browser klikken en "Exclude from Analysis" (uitsluiten van analyse) selecteren. Analyseer nu iedere willekeurige combinatie van onderdelen van uw samenstelling in één ontwerp. Dat is nog eens tijd besparen!

3. Vergelijkingen en eenheden in dialoogvensters

Nastran In-CAD biedt nu de mogelijkheid iedere gewenste eenheid in het loads dialoogvenster te typen. Overigens, als u een vergelijking nodig hebt om uw belasting te bepalen, kunt u dat nu rechtstreeks in het dialoogvenster invoeren in plaats van het met pen en papier uit te hoeven rekenen.

4. Punt in midden van aansluitpunten

Wat hebt u aan een stijf element als u geen middelpunt hebt waarmee u het met andere onderdelen kunt verbinden? Het antwoord is: niet veel. Maar nu hebt u de mogelijkheid een middelpunt te maken voor connectors, waarmee u vervolgens ook andere lijnelementen kunt verbinden, zoals veren. U kunt dit ook gebruiken net als ieder ander punt vanuit Inventor, zij het ter referentie of voor het bepalen van belastings- of grenstoestanden.

5. Verbetering van lint en modeldiagram

Als u al met Nastran In-CAD werkt, is het u vast opgevallen: de pictogrammen waren enigszins... verouderd. We hebben de uitstraling van het lint en de model browser aangepast zodat ze er meer gestandaardiseerd uitzien en Inventor-gebruikers zich helemaal op hun gemak voelen. We hebben de werkstroom van links naar rechts behouden en hebben het proces voor het opstellen van een model zelfs enigszins vereenvoudigd.

Bekijk de video over de nieuwe functies

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?