Top 10 vernieuwingen in Revit 2016 R2 release

Werk nog sneller en efficiënter in Revit 2016

23 november 2015 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag

Onlangs heeft Autodesk voor Subscription abonnees de nieuwe R2 update gelanceerd voor Revit 2016. Naast alle voorgaande updates en enkele bugfixes heeft Autodesk in de nieuwe R2 release een aantal handige extra’s toegevoegd waardoor u nog sneller en efficiënter werkt in Revit 2016.

De Revit 2016 R2 update is beschikbaar voor Revit, Revit Architecture, Revit Structure, Revit MEP en Revit LT. Wij adviseren dan ook om alle Revit werkstations te updaten naar deze laatste versie. Wilt u controleren welke Revit 2016 versie u heeft? Kijk dan in Revit onder ‘Help’ - ‘About Autodesk Revit’.

Wilt u weten wat alle nieuwe functionaliteiten zijn? Kijk dan in de Revit Online Help, onder het kopje New in Revit 2016 R2. Kom u er niet uit, of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Top 10 Revit 2016 R2 verbeteringen

 1. Global parameters
  Er is een nieuwe soort parameter gemaakt die centraal de input van andere (instance) parameters kan regelen. Deze parameter is categorie onafhankelijk. Daarnaast  kan deze in het project gekoppeld worden aan dimensies zoals in een family, zodat makkelijk gelijke waarden gemaakt worden tussen bijvoorbeeld geplaatste objecten. (screenshot).
 2. Cancel print/export
  Voorheen moest per sheet of view het printen/exporteren gestopt worden. In deze release stoppen dan alle prints of exports, zonder dat dit iedere keer weer bevestigd moet worden.
 3. Family visibility preview
  Vanaf nu is het mogelijk om in de family, wanneer er gebruik gemaakt wordt van een Visibility-parameter (Yes/No), de werking ervan te controleren in de family zelf in plaats van eerst moeten laden in een project. (screenshot).
 4. Filter Voids en Solids
  Wanneer een aantal voids en solids tegelijk geselecteerd worden kunnen ze nu gefilterd worden. (screenshot).
 5. Nieuwe positie opties link Revit
  Nu kan er gebruik gemaakt worden van een nieuwe positionering wanneer Revit bestanden worden gelinked: Auto – Project Base Point to Project Base Point. (screenshot).
 6. Unload link options
  In deze versie bestaat de mogelijkheid om tijdens worksharing een link voor alleen de gebruiker of allemaal uit te zetten. Voorheen bestond alleen de mogelijkheid om dit voor iedereen te doen. (screenshot).
 7. Underlay
  Dit heeft nu een eigen groep gekregen in de Properties Palette. U kunt nu de keuze maken of men naar beneden kijkt of naar boven. (screenshot).
 8. Wall joins
  Tijdens het modelleren van wanden kunt u nu aangegeven of de uiteinden gekoppeld mogen worden. (screenshot).
 9. Railings preview
  Nu kunnen alle wijzigingen al bekeken worden in de preview wanneer dit onder de type properties gewijzigd wordt. (screenshot).
 10. Autodesk Raytracer rendering
  Deze in Revit 2016 nieuw ingebracht render engine is nu nog beter geworden met een 'custom render quality', waarbij materiaalinstellingen en tijdsduur opgegeven kunnen worden. (screenshot).

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

 • Webinar – Launch AutoTURN 11

 • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

 • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?