Cadac Group & ING Bank over de toekomst van de bouw

Hoog tijd voor digitalisering

08 juli 2019

Neem contact op Bekijk video

Jan van der Doelen, Sector Banker bij ING Bank en Jeroen Leeuw, Sales Director bij Cadac Group, gingen in gesprek over de toekomst van de bouwindustrie. De conclusie: hoog tijd voor meer digitalisering in de bouw.

De urgentie van de digitalisering in de bouw lijkt niet door te dringen in de sector. Diverse factoren doen de vraag naar innovatieve bouwtechnieken stijgen: de wereldbevolking neemt toe en de vraag naar duurzame en kwalitatieve gebouwen stijgt. Momenteel bouwt Nederland 65.000 woningen per jaar, maar we ambiëren om 75.000 huizen per jaar te bouwen. Echter, er is vraag naar maar liefst 90.000 woningen per jaar. Ondanks deze grote vraag, bouwen we nog steeds hetzelfde als 100 jaar geleden. Tijd voor verandering!

Bekijk video 

Verandering is dringend nodig. De bouw in Nederland is namelijk een belangrijke driver voor de economie. Bijna 98% van bouwend Nederland, vindt ook plaats in Nederland. Toch is het belangrijk dat de bouwindustrie op zijn hoede is voor alternatieve markten. Partijen die wél met innoverende ideeën komen om het tekort weg te werken tegen lagere prijzen.

De bouw kan een voorbeeld nemen aan de maakindustrie, waar digitalisering al ver gevorderd is. Bij Cadac Group raden we aan om te bouwen zoals we producten maken. Op deze manier kan de sector handiger, slimmer, beter en goedkoper bouwen. De bouw krijgt komende jaren veel kansen en de impact van technologische ontwikkelingen zal effect hebben op het gehele bouwproces.

Cadac Group blijft innoveren om de digitale transformatie zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. Meer weten? Neem contact met ons op! 

Orde in de chaos 

Toeleveranciers van de bouw 

 Prijzen stijgen en duurzame woningen zijn schaars. Dat zal alleen maar erger worden zolang wij niet aan de bouwvraag voldoen. 

Jeroen Leeuw Sales Director - Architectuur, bouw en installatietechniek
Jeroen Leeuw

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap