TheModus BIM Update #3

Update over uw favoriete BIM-software

19 juli 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Aanmelden nieuwsbrief

TheModus Suite is een multidisciplinair Cloud-gebaseerd platform voor architecten, adviseurs- en ingenieursbureaus, aannemers en installateurs die Autodesk Revit gebruiken. Met onze Cadac TheModus Suite heeft u een essentiële oplossing in handen die u in staat stelt om iedere fase van het bouwproces sneller, efficiënter en kostenbesparend te doorlopen. We geven u graag een update over de mogelijkheden en de nieuwigheden van deze kostenbesparende oplossing.

Eenvoudig ILS Compliant met behulp van de TheModus Model Extender

De Cadac Model Extender is ontwikkeld om informatie uit het Revit model te koppelen aan een ander softwarepakket. Initieel is dit begonnen met een ontwikkeling samen met Planon voor de koppeling met Facility Management. Sinds deze maand kunnen we de Model Extender ook inzetten om uw Revit Model ILS Compliant te maken.

Bekijk Demo

Wat doet de Model Extender?

Allereerst kunnen we een Revit model consistent maken, bijvoorbeeld op basis van uw bedrijfsstandaard of op basis van de ILS Standaard. Dit betekent dat we parameters binnen de Revit Families kunnen toevoegen op de manier zoals u dat wilt. Tevens kunnen we een XML-export maken om de informatie in een ander softwarepakket in te lezen. Mocht daar iets gewijzigd worden dan kunnen we dit ook weer in Revit importeren met deze XML.

Voor wie is de Model Extender bedoeld?

Met de TheModus Bibliotheek heeft u volledige toegang tot veel generieke en specifieke objecten die allemaal uitvoerig getest zijn. De Customer Library ondersteunt u bij het zoeken en snel vinden van de juiste content. Door deze content in de Customer Library te bewaren en de juiste zoektermen te koppelen aan objecten, weet u zeker dat de modelleur efficiënt werkt. Door gebruik te maken van zowel de bibliotheek, als de Customer Library bent u verzekerd van goede en up-to-date content die snel beschikbaar is en te gebruiken in combinatie met eigen gemaakte content.

Voor wie is de Model Extender geschikt?

Allereerst voor de Revit modelleurs om informatie consistent te maken en toe te voegen binnen het model. Daarnaast voor de procesmanager, BIM-manager en projectleider voor wie het van belang is om informatie goed, snel, efficiënt en volgens BIM-afspraken uit het Revit model te halen.

Nieuwe ontwikkelingen

TheModus is een Cloud-gebaseerde oplossing. We kunnen de software en de gebruikte content dagelijks verbeteren en uitbreiden. Hieronder een overzicht van de verbeteringen en uitbreidingen die we de afgelopen tijd hebben uitgerold in onze TheModus oplossingen.

Laatste content updates

  • Extra 2D symbolen E-installaties toegevoegd.
  • Keerkleppen van Watts EA rond 22, 28 en 35mm toegevoegd in knel en soldeer uitvoeringen Jaga Mini Convectoren.
  • Regelaars Trox CAV model END, Trox VAV model TVRD en Trox VAV model TVT toegevoegd.
  • Dyka air ovaal 235/80 -160 toegevoegd.
  • Dyka Air ovale eindkappen toegevoegd.
  • Solid Air wandroosters met plenum zijn toegevoegd.

Laatste software updates

Customer Library
Bij het los plaatsen van aftakkingen vanuit het zoekscherm wordt nu om een selectie van een leiding/kanaal gevraagd waarop de aftakking geplaatst moet worden. Met een aftak family aan de kruisdraad is het binnen Revit namelijk niet mogelijk om deze aan een doorgaande leiding te verbinden.

E-Schema
Bij de voedingen (panels) is property voor inom schakelaar/scheider toegevoegd welke bij de family wordt ingevuld.

Documentation
Bij gebruik van assemblies wordt het aantal aanwezige instanties nu ook aangegeven.

Hulpmiddelen
Functie toegevoegd om de loadname van een circuit in te vullen o.b.v. bestemmingsparameters van de gekoppelde componenten.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap