T-Power België kiest Cadac Organice als EDM oplossing

28 november 2013

T-Power, een owner/operator in de Energiesector, is enige tijd geleden op zoek gegaan naar een oplossing voor het beheren en ontsluiten van de ‘as-built’ data van haar krachtcentrale te Tessenderlo (B). Deze ‘as-built’ data is inmiddels opgeleverd door Siemens, de bouwer van de power plant.

t-power.jpg

Er ontbrak echter nog een laagdrempelige toepassing waarmee alle disciplines eenvoudig en snel documenten (tekeningen etc.) over de installaties kunnen terugvinden en bekijken. Na een gedegen voortraject en selectieproces is nu gekozen voor implementatie van en migratie naar Cadac Organice i.c.m. Microsoft SharePoint. In totaal gaan meer dan 30 personen gebruik maken van het systeem. Hierbij is bewust gekozen voor Microsoft SharePoint als platform, aangezien dit platform tevens voor andere toepassingen binnen T-Power wordt ingezet.

Over T-Power
De krachtcentrale van T-Power, een nieuwe grootinvesteerder in België, produceert 425 MW elektriciteit met een rendement van meer dan 58%. De krachtcentrale draait op aardgas en produceert veel minder CO2 dan de oudere traditionele krachtcentrales die stroom opwekken uit andere fossiele brandstoffen. Een moderne, schone krachtcentrale zoals die van T-Power kan de sterk vervuilende oudere krachtcentrales vervangen en op die manier bijdragen aan de langetermijndoelen op het gebied van CO2 en klimaatverandering. T-Power is het eerste grote onafhankelijke energieproductieproject (IPP) in België en is een van de meest efficiënte krachtcentrales in heel Europa, wat deze centrale milieuvriendelijker maakt dan de meeste andere krachtcentrales die gebruikmaken van fossiele brandstoffen.

Wij hebben gekozen voor Cadac Group en Cadac Organice, omwille van enkele redenen: Wij stellen de expertise van Cadac Group op prijs i.v.m. document management. De meerwaarde van Cadac Group zit voor ons vooral in hun flexibiliteit en in het feit dat hun oplossing zeer goed aansluit bij onze vraag. Het is duidelijk dat het beheren en ontsluiten van data voor hen een core business is waarvan ze veel kennis hebben. Verder hebben ze onze enkele toepassingen laten zien in het kader van andere contacten, waaruit we besloten dat Cadac Organice voor ons de beste keuze was. Wij verwachten dat we na de implementatie op een zeer flexibele manier al onze documenten zullen kunnen beheren via één overkoepelende toepassing; we hebben er alle vertrouwen in dat dit zal lukken.

Frank Alaerts Maintenance & Engineering Manager - T-Power

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?