Switchen van Autodesk-onderhoudsplan naar abonnement. Waarom nu?

5 redenen waarom het belangrijk is om nu te switchen van Autodesk-onderhoudsplan naar een abonnement

04 februari 2019

Neem contact op Meer informatie

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Om op deze ontwikkelingen in te spelen wordt ook software op een andere manier aangeboden. Waar we vroeger software via een cd-rom installeerden op onze computers, wordt dat vandaag aangeboden via licentiestructuren. Ook Autodesk speelt in op de nieuwe behoeftes die zijn ontstaan door deze trends.

Een onderhoudsplan is een verouderd contracttype van Autodesk. In het verleden was het mogelijk om voor Autodesk-software een onderhoudsplan af te sluiten. In dat geval kwam de software in uw bezit. Inmiddels is het niet meer mogelijk om een onderhoudsplan aan te schaffen. Ook het verlengen van bestaande onderhoudsplannen wordt elk jaar duurder. Sinds enkele jaren biedt Autodesk abonnementen aan, waarbij u de software niet in uw bezit krijgt, maar in plaats daarvan een licentie huurt. Het grote voordeel is dat u zelf kunt kiezen voor welke termijn u gebruik wenst te maken van de software en uitsluitend voor deze periode licentiekosten betaalt.

Autodesk heeft diverse prijsverhogingen aangekondigd die ontmoedigen om onderhoudsplannen te verlengen. Het switchen naar een abonnement biedt nu dusdanig veel voordelen, dat het raadzaam is om dit zo spoedig mogelijk te doen. Heeft u een onderhoudsplan, dan kunt u deze binnen 90 dagen voor de vervaldatum switchen naar een abonnement via Mijn Cadac Store.

5 redenen waarom het belangrijk is om nu te switchen van Autodesk-onderhoudsplan naar een abonnement

  1. Kostenbesparing: Autodesk heeft aangekondigd dat in mei 2019 de prijs van het verlengen van bestaande onderhoudsplannen met 20% zal stijgen. Tot die tijd is het mogelijk om het onderhoudsplan nog éénmalig tegen de lagere prijs te verlengen met een jaar, maar volgend jaar krijgt u dan alsnog te maken met de prijsverhoging. Ongeacht de vervaldatum van uw onderhoudsplan, raden wij aan om zo spoedig mogelijk te switchen in plaats van te verlengen.
  2. Switch voordelig: In mei 2019 zal ook het switchtarief stijgen met 5%. Dit houdt in dat de prijs die u gaat betalen voor het abonnement hoger wordt. Wij raden dus aan het switchen niet uit te stellen en, indien mogelijk, uw onderhoudsplan voor mei 2019 te switchen naar een abonnement.
  3. Drie jaar vaste prijsgarantie: Het voordeel van switchen is dat de prijs van de software drie jaar lang gegarandeerd hetzelfde blijft. Profiteer van een gegarandeerd voordeel over de eerste 3 jaar.
  4. Upgrade naar een Collection: Maakt u gebruik van losse Autodesk-producten? De meeste bedrijven zijn overgestapt naar een Collection. Overstappen naar een Collection biedt u extra voordelen. Deze zijn gunstig geprijsd en hierdoor krijgt u een completer pakket aan software.
  5. Maak uw bedrijf future-proof: Een AEC Collection of  PDM Collection geeft u een uitgebreid pakket met de nieuwste software. Maak gebruik van een reeks nieuwe technologieën die een Collection u biedt, zoals cloud computing, mobiele platforms, IoT en generative design.

Meer informatie

Vraagt u zich af of het voor u nu het juiste moment is om te switchen naar een abonnement? Of is het voor u niet duidelijk welke toegevoegde waarde een Collection voor u brengt? Onze experts helpen. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag de beste keuze voor uw organisatie te maken.

Contact opnemen

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap