Succesvolle What's new for BIM 2015 in Rotterdam

22 mei 2014

In de unieke Van Nelle Fabriek in Rotterdam vond op 21 mei 2014 de aftrap plaats van de ‘What's new for BIM 2015’ tour. Meer dan 100 bezoekers werden volledig up-to-date gebracht van de nieuwste oplossingen voor hun ontwerp- en BIM processen om ontwerpinformatie efficiënter te creëren, te beheren en te delen.

what-is-new-for-bim-2015-van-nelle-1.JPG

Na een heerlijke lunch trapte Jeroen Leeuw (Cadac Group) en Dirk van Loenen (NedGraphics) de tour af met een kort en bondig betoog vanuit zowel een bouwkundige, als een civieltechnische blik over de absolute noodzaak van standaardisatie en up-to-date informatie. Twee zaken die in de hedendaagse 3D ontwerp- en BIM processen meer dan ooit nodig zijn!

Nieuwigheden in de Autodesk 2015 release
Na de plenaire sessie volgden een aantal breakout sessies, verdeeld over vier thema’s: BIM voor architectuur, constructietechniek, installatietechniek en infra. De aanwezigen kregen demonstraties voorgeschoteld van de nieuwste features in Autodesk 2015 oplossingen voor BIM zoals Revit 2015, Building Design Suite 2015, Revit MEP, Autodesk 360 Glue & Field, InfraWorks, AutoCAD Map 3D. Daarnaast toonden we ook nieuwigheden rondom 3D Scanning & Autodesk ReCap, Dynamo voor het automatiseren van functies in Revit, Mobile Apps zoals FormIt voor conceptueel schetsen / kleien in Revit en Autodesk 360 om modellen interactief te bekijken op smartphones en tablets, en nieuwe mogelijkheden van Autodesk Cloud Services voor simulatie, rendering en analyse van BIM modellen.

Nieuwe ontwikkelingen binnen Cadac Group oplossingen
In een tweede break out toonden we ook de nieuwe mogelijkheden om effectiever te BIMmen binnen onze eigen Cadac Group oplossingen zoals TheModus, Cadac Flexline en NedInfra. Standaardisatie en beheer van ontwerpinformatie kwam hier weer aan bod in de vorm van de Content Lab & Uniforme Objecten Bibliotheek en onze Best Practice Vault implementatie. Aangevuld met het door ons ontwikkelde Cadac Organice ontstaat er een eenvoudig te implementeren oplossing voor de gehele organisatie voor het beheren en beheersen van (project)informatie, documentstromen en workflows.

Rondleiding
Een middag in de Van Nelle Fabriek kan niet zonder rondleiding. In een uur kregen alle bezoekers dan ook de kans om één van de meest opmerkelijke voorbeelden van het 'Nieuwe Bouwen' in Rotterdam te bezichtigen. Het hele complex waar ooit thee, koffie en tabak werd geproduceerd, ademt licht, lucht en ruimte. Het was dan ook een bijzondere ervaring.

Verloting HP Slate 7
Na afloop van elk event tijdens de What's new for BIM 2015’ tour wordt een prachtige HP Slate 7 tablet verloot. Deze is ter beschikking gesteld door onze Partner H&R Automatisering.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?