Succesvolle eerste editie van het BIM Congres België

17 november 2015 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

In navolging op het succesvolle jaarlijkse BIM Congres van Cadac Group in Nederland, heeft op 12 november de eerste editie van het BIM Congres België plaatsgevonden. Meer dan 50 bezoekers waren afgereisd naar het hoofdkantoor van HP in Brussel om de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van BIM te ontdekken. We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie en zullen hier in 2016 zeker een vervolg aan geven.

bim-congres-belgie (1).JPG

Inspirerende presentaties
In 6 verschillende sessies werden de belangrijkste ontwikkelingen voor architectuur, bouw, installatietechniek, constructietechniek en beheer en onderhoud toegelicht. De verschillende initiatieven om te komen tot een samenwerkingsstandaard zijn besproken evenals de actieve rol die Cadac Group hierin speelt.

Lancering Cadac TheModus Suite 3.0
Het volledig vernieuwde Cadac TheModus Suite 3.0 is tijdens het congres officieel gelanceerd: een multidisciplinaire en platformonafhankelijke oplossing waarmee u sneller, efficiënter en goedkoper BIM’t in elke fase van het bouwproces.

Ervaringen uit de praktijk
Ervaringen uit de praktijk geven een goed beeld van de mogelijkheden en de voordelen van een nieuwe werkwijze. Tijdens de presentatie van één van onze relaties, BM Engineering, werd gedemonstreerd hoe BIM heeft geholpen bij het optimaliseren van hun werkprocessen. De koppeling tussen BIM en Beheer en Onderhoud is gepresenteerd door Planon en neanex heeft uitleg gegeven over de betekenis en mogelijkheden van System Engineering.

Autodesk BIM360
Gedurende het hele congres kwamen de Autodesk oplossingen veelvuldig aan bod. In het bijzonder werden de ontwikkelingen rondom BIM360 toegelicht door Olly Williamson, de BIM360 Product Sales Specialist voor UK & Benelux. Voorafgaand aan het BIM Congres vond een exclusieve BIM360 Breakfast session plaats voor de leden van ons samenwerkingsinitiatief. Zij werden geïnformeerd over de mogelijkheden van BIM360 in het reduceren van projectrisico’s en de verschillen tussen de Belgische en Engelse markt.

Bedrijvenmarkt
Tussen de sessies was er voldoende gelegenheid om te netwerken en ervaringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Op de bedrijvenmarkt waren demonstraties van onze partners CSN Groep en neanex en het was mogelijk om Virtual Reality te ervaren met de Oculus Rift. Daarnaast had HP de volledig gerenoveerde demoruimte opengesteld, zodat de bezoekers ook op het gebied van hardware de nieuwste trends en mogelijkheden ontdekten.

Succesvolle eerste editie met veel informatie
De bezoekers van het congres zijn enthousiast. Het congres sluit perfect aan op een markt die zich steeds sneller ontwikkelt. Bij de terugkoppeling door bezoekers kwam vooral naar voren dat Cadac Group zich onderscheidt door in het gehele traject, van ontwerp, studie en bouw, tot en met beheer en onderhoud, oplossingen en ondersteuning biedt voor alle technische disciplines. Heeft u het BIM Congres gemist en zit u in een transitie naar BIM, of wilt u zien wat BIM voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij kijken samen met u naar uw behoeften, uw werkproces en de mogelijke optimalisatie van uw organisatie met BIM.

Wij kijken uit naar de volgende editie! U ook?
Wij kijken alweer vooruit naar de volgende editie van het BIM Congres België in 2016. Wilt u er ook volgend jaar bij zijn? Houdt dan onze website in gaten.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?