Alleen ga je sneller; samen kom je verder

Sterkere samenwerking Cadac Group en Zuyd Hogeschool

17 juli 2018 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Stel een vraag Cadac Lab

Cadac Group heeft bijgedragen aan het produceren van de aluminium fusee-bevestiging van de 3D-geprinte duurzame lichtgewicht elektrische raceauto, waarmee Zuyd Hogeschool veel respect heeft gekregen tijdens Formula Student Netherlands.

_DSC6641.jpg

Het ontwerp van de studenten is op maakbaarheid getoetst door specialisten van Cadac Group en vervolgens is het definitieve ontwerp met Autodesk HSM CAM gefreesd op de 5-assige Haas VF1 in het Cadac Lab. 

In het kader van Smart Industry en Industrial Internet of Things (IoT) zal er in september, samen met Zuyd Hogeschool en Inergy Analytical Solutions, een "Predictive Maintenance" project worden gestart. Het Predictive Maintenance project is gericht op het voorspellen van mogelijke defecten, storingen en slijtage van een mechanische installatie en het daarop slim afstemmen van onderhoud. Hiervoor zal een fysieke test-machine worden gebouwd, die via state-of-the-art technologieën wordt gemonitord. De hieruit afkomstige Big Data zal vervolgens digitaal worden verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd. Kortom; het testen van een slimme, "Digitally Enabled" machine.

Het samenspel tussen ontwerp door de studenten en de praktijkkennis van maakbaarheid door Cadac heeft snel tot positieve resultaten geleid

Marco Takx CAM Consultant - Digital Fabrication
Marco Takx

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap