Naar hoofdinhoud

19 september 2014

Stadsontwikkeling Rotterdam toetst rijcurven van nieuw busstation met AutoTURN

Het cluster Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor de herindeling van de stationsomgeving. Voor dit project heeft de afdeling Verkeer & Vervoer van Stadsontwikkeling onder andere het programma AutoTURN gebruikt.

Stadsontwikkeling Rotterdam toetst rijcurven van nieuw busstation met AutoTURN

Eén van de medewerkers die bij de herindeling van de stationsomgeving is betrokken, is Marcus Edelenbosch, verkeerskundige bij Stadsontwikkeling van de Gemeente Rotterdam.

Edelenbosch licht het project toe: “Binnen de beperkte ruimte van de Conradstraat is de ontwerpopgave voor een busstation complex. De gebouwen zorgen voor een smalle straat en de toegankelijkheidseis zorgt voor een hoge perronband om het eiland, waar bussen niet overheen kunnen zwaaien. Al vanaf de planningsfase gebruiken we AutoTURN Bij de bouw van het nieuwe Rotterdamse Centraal Station is het busstation op het Stationsplein komen te vervallen en verplaatst naar de nieuwe OV-Terminal aan de Conradstraat. om te zien of het mogelijk is om de bussen in te passen in de beschikbare ruimte.”

Kies een locatie

Europa

Wereld