Smart2IT en Cadac Group slaan handen ineen voor innovatie bouwindustrie

Krachtige nieuwe innovatie voor naadloze integratie van koperscommunicatie, BIM, uitvoering en oplevering.

18 mei 2018 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Maak een afspraak

Smart2IT, gespecialiseerd in digitale toepassingen op basis van de nieuwste visualisatie technologieën zoals virtual- en augmented reality, en Cadac Group, een leidende software solution provider voor het creëren beheren en delen van digitale ontwerpinformatie en Autodesk Platinum Reseller, hebben vandaag een technologisch samenwerkingsverband aangekondigd, waarbij zij de wereld van koperscommunicatie, via BIM, optimaal willen gaan verbinden met die van uitvoering en oplevering. Het doel is hiermee de bouwindustrie/aannemers in staat te stellen eenvoudiger, sneller en zonder fouten aan de wensen en verwachtingen van huizenkopers te kunnen voldoen of zelfs te overtreffen.

In de markt zien wij veel aannemers aan de slag gaan met woningconfiguratoren richting huizenkopers van nieuwbouw woningen. Voor huizenkopers absoluut een goede beweging, zij weten hiermee beter wat ze kopen. Tegelijkertijd zien wij ook dat het kopersbegeleidingsproces, ondanks deze trend, nog geheel op traditionele en vaak nog handmatige wijze, en dus met risico’s, wordt verwerkt richting uitvoering. Een absoluut mooie kans om dit proces te gaan stroomlijnen”, zegt Desmond Laeyendecker, Business Development Manager bij Cadac Group. “Tijdens onze marktverkenning en vanuit bestaande gezamenlijke relaties werd al snel duidelijk dat Smart2IT met hun nieuwe Innobrix-platform over de mooiste en meest innovatieve woningconfigurator beschikt. Met een gezamenlijke doelgroep, het functioneel in elkaars verlengde liggen en bedrijfs- en marktvisies die resoneren, was de keuze voor een technologisch samenwerkingsverband een logische vervolgstap

Tijdens een zeer geslaagd event gisteren, is het samenwerkingsverband aan het grote publiek aangekondigd en is de inhoud van de samenwerking verder toegelicht. Als specialist in Building Information Modeling (BIM) en software development, op zowel Autodesk als Microsoft technologie, zal Cadac Group haar expertise in eerste instantie aanwenden om de BIM-modellen beter aan te laten sluiten met het Innobrix koperscommunicatieplatform en gemaakte kopersopties optimaal terug te voeren in het BIM-model. Vervolgens zal op korte termijn begonnen worden aan de integratie tussen Smart2IT’s Innobrix en Cadac’s modulaire cloudplatform Cadac Modules, voor automatische documentgeneratie en lifecycle & logistics management van kopersopties en bijbehorende bouwelementen. Hiermee wordt de procesoptimalisatie tussen koperscommunicatie, BIM, uitvoering en oplevering een feit.

“Cadac Modules, en met name de Forge integratie, slaat voor ons de brug tussen Autodesk software en innobrix”, aldus Sander Martinec, oprichter en eigenaar van Smart2IT. CTO en mede-eigenaar van Smart2IT, Gaston Smit, vult aan: "Met de specialisten van Cadac Group zijn wij in staat om nog beter onze klanten te bedienen op het snijvlak van bouw engineering en kopersbegeleiding. Cadac’s diepgaande kennis van Autodesk systemen gecombineerd met onze uitgebreide ervaring in de realisatie van consumentvriendelijke woningconfiguratie software biedt de bouw een sterk innoverend perspectief. Een perspectief dat past in de huidige tijd van disruptie en transformatie naar de nieuwe online werkelijkheid."

Smart2IT wil met de samenwerking met Cadac Group dit proces nog verder door ontwikkelen en optimaliseren. Dit moet uiteindelijk resulteren in een gestroomlijnd proces waarmee de woningbouwer nog beter wordt ondersteund in het digitaliseren en automatiseren van de bouwprocessen. Zowel Cadac Group als Smart2IT verwachten hiermee een ontzettende winst te behalen in het verbinden van de consument met de processen van de woningbouwer. Dankzij onze samengevoegde expertise op het gebied van 3D-visualisatie, Virtual- en Augmented Reality, gecombineerd met jarenlange ervaring op het gebied van Autodesk-software, ontstaat er een goede match in het verder digitaliseren van de bouw” aldus Gaston.     

Voor meer informatie over deze samenwerking kunt u contact opnemen met:

Cadac Group:
Nikki Linssen
nikkilinssen@cadac.com


Smart2IT:
Tom Schuurman
schuurman@smart2it.nl

Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 1)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap