Simuleer eenvoudig en snel verschillende scenario’s in Fusion 360

02 juni 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Bekijk video Download gratis trial

Iedere Fusion 360-gebruiker heeft toegang tot krachtige analysetools voor eindige elementen, die ontwerpers inzichten geven in de prestaties van hun ontwerp. De geïntegreerde simulatie omgeving zorgt voor een naadloze overdracht vanuit het ontwerp en maakt statische analyses mogelijk.

fusion-360-advanced-simulation-1.jpg

Talloze simulatiemogelijkheden…in de cloud

We schreven al eerder dat u met Fusion 360 sneller doordachte beslissingen neemt met simulatie in Fusion 360. Zo kunnen ontwerpers hun modellen testen met constante krachten en lineaire materialen. Thermische analyses om de warmteverliezen te beoordelen of hoe u thermische belastingen kan minimaliseren. Alsook eigenfrequenties onderzoeken om resonantiefrequenties en modusvormen beter te begrijpen. Deze simulaties draaien moeiteloos in de cloud, zonder de workflow van de ontwerper te onderbreken. Zo krijgt u meer informatie in minder tijd en lost u alle studies tegelijk op.

Test moeiteloos meerdere scenario’s

Maar wat als je meer wilt weten of andere scenario's wilt testen? Dan zijn er de uitgebreide simulatiemogelijkheden. Deze opties verdubbelen het aantal beschikbare studies, door dingen toe te voegen als:

  • Knik – om slanke onderdelen te testen onder druk, die het mogelijk begeven.
  • Event simulation – wanneer een van de contacten of de belasting over tijd verandert.
  • Non-lineair – voor non-lineaire materialen, zoals plastische of elastische materialen, of als u het gedrag na doorbuiging wilt beoordelen.
  • Vormoptimalisatie – het gebruik van materiaal optimaliseren en toch strikt voldoen aan de prestatievereisten.

Fusion 360 simulaties in actie

Bekijk de nieuwste video in onze reeks Fusion 360 video’s. Zie hoe we dankzij simulatie in Fusion 360 uiteindelijk een nieuw ontwerp overhouden dat voldoet aan bepaalde eisen, maar met minder dan de helft van het startgewicht! U zult zien dat het nieuwe ontwerp een vorm heeft gekregen waar een designer alleen al honderden studies zou moeten uitvoeren.

Bekijk video

Meer over Fusion 360

Ontdek zelf hoe de uitgebreide simulatiemogelijkheden in Fusion 360 je helpen om de beste producten te maken.

Gebbe Meffert Account Manager - Machine- en apparatenbouw
Gebbe Meffert

Het laatste Fusion 360 nieuws

Lees alles over dit revolutionaire CAD / CAM platform in de cloud.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap