Naar hoofdinhoud

09 juli 2020

KBMax & Cadac Group kondigen samenwerkingsverband aan

KBMax en Cadac Group voegen visualisatie en CAD-automatisering toe aan CPQ voor twee nieuwe gezamenlijke klanten

cpq configure price quote

Austin, 8 juli 2020 – KBMax maakte vandaag bekend een samenwerkingsverband te hebben afgesloten met digital enabler Cadac Group, om bedrijfsgerichte CPQ-oplossingen te leveren aan de maakindustrie en de modulaire bouwindustrie. Samen zullen ze klanten in staat stellen om snel en eenvoudig een visuele productconfigurator te integreren in een e-commerce-omgeving. KBMax-software is gericht op fabrikanten van complexe B2B-producten en helpt hen verkoopprocessen te vereenvoudigen door middel van 2D- en 3D-productconfiguratoren, waardoor tussenkomst van development niet meer nodig is. Daarnaast is ook de verkoopafdeling verbonden met de productconfigurator. Op basis van een configuratie worden CAD-tekeningen, cut sheets en stuklijsten automatisch voor de afdeling gegenereerd.

De gezamenlijke klanten van KBMax en Cadac Group
De samenwerking resulteerde al in twee nieuwe gezamenlijke klanten: Goudsmit Magnetics en Jan Snel BV. Beide bedrijven, de een actief in de maakindustrie en de ander in de bouw, stellen hun klanten en salesvertegenwoordigers in staat producten te visualiseren en te configureren op basis van hun vereisten. Dankzij KBMax en Cadac Group kunnen nu in real-time prijzen bepalen en offertes samenstellen, in plaats van langdurig te wachten op een schatting van een salesvertegenwoordiger. In de back-end worden complexe productregels geüpdatet en onderhouden dankzij KBMax’s rules engine, genaamd “Snap”. Met andere woorden: wanneer het product eenmaal geconfigureerd is, worden accurate engineeringstekeningen gegenereerd zodat het productieproces kan starten.

Reacties op het nieuws:

  • “Cadac Group is een prominente partner van KBMax in Europa. Ze zijn leidend in het leveren van implementatie-diensten en specialiseren zich in vooruitstrevende oplossingen om fabrikanten te helpen met de digitale transformatie van hun bedrijf. Cadac begreep snel het strategische belang en de voordelen van KBMax’s visueel CPQ-platform voor de markt,” zegt Corrado Songini, VP van EU Sales bij KBMax.
  • “Klanten verwachten een indrukwekkende visuele koopervaring. De implementaties van KBMax en Cadac Group vullen elkaar zodanig aan dat ze samen aan die nieuwe klanteisen kunnen voldoen,” zegt Paul Smeets, CTO bij Cadac Group. “KBMax voegt prachtige visualisaties toe aan het configuratie- en prijsbepalingsproces, zo helpen ze fabrikanten sneller en meer te verkopen.”
  • “KBMax kan onze salesafdeling helpen met het eenvoudig en visueel configureren van de juiste producten voor klanten. Ons uiteindelijke doel is onze websitebezoekers de mogelijkheid te bieden hun eigen meest geschikte oplossing te configureren,” zegt Jeroen Manders, productmanager van Goudsmit Magnetics Group. “Een bijkomend voordeel is dat alle specifieke productinformatiedocumenten – zoals datasheets, tekeningen en step files – geconfigureerd worden en klaar zijn om te downloaden, binnen enkele seconden nadat de klant zijn configuratie heeft ingediend.”

About KBMax
KBMax is redefining CPQ and ecommerce for manufacturers globally. Their product configurator can handle complex business rules, visualization, real-time pricing, CAD automation and external integrations. This end-to-end solution results in an awesome buying experience, a faster sales cycle and a more efficient manufacturing process. For more information, go to https://www.kbmax.com.

Over Cadac Group
Cadac Group is een toonaangevende aanbieder van software en consultancy aan verschillende bedrijfstakken, zoals de maakindustrie en de bouwsector. Als Autodesk Platinum Partner en Microsoft Gold Partner gaat Cadac Group voorop in de digitale transformatie. Met betrouwbare softwareoplossingen en branche specifieke kennis helpt Cadac Group de design-, maak- en gebruiksprocessen van bedrijven te digitaliseren. Cadac Group is een van de grotere internationale spelers met kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Australië. In Nederland is Cadac Group gevestigd in Heerlen (hoofdkantoor), Vianen en Meppel. Kijk voor meer informatie op www.cadac.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nikki Linssen van Cadac Group via [email protected] of telefoonnummer +31 88 9322 466. Eerdere persberichten van Cadac Group zijn te raadplegen op www.cadac.com/nieuws.

Kies een locatie

Europa

Wereld