Naar hoofdinhoud

28 februari 2014

Recordaantal klanten kiest voor de op Microsoft SharePoint gebaseerde Engineering Document Control oplossingen

In 2013 telde Cadac Group een recordaantal nieuwe klanten die voor de op Microsoft SharePoint gebaseerde Engineering Document Management & Control oplossing Cadac Organice kozen. Deze verschuiving in de markt is met name te danken aan het aantal grotere organisaties dat voor deze oplossing kiest, waarmee de voorspelde trends worden bevestigd.

Recordaantal klanten kiest voor de op Microsoft SharePoint gebaseerde Engineering Document Control oplossingen

Bedrijven kiezen strategisch voor SharePoint
Het ziet ernaar uit dat Microsoft SharePoint eindelijk is doorgedrongen tot de wereld van Enterprise Content Management (ECM). Veel bedrijven gebruiken SharePoint als een compleet platform waarin essentiële Document Management functies zijn geïntegreerd met een groot aantal samenwerkings- en social-mediatools.

Daarnaast is er door de toenemende marktdominantie een enorm SharePoint ecosysteem van oplossingen en uitbreidingen van derden ontstaan.

Maar kan SharePoint daarom ook voldoen aan de eisen voor EPC en AEC Document Management & Control? Het antwoord is NEE, niet op zichzelf en ook niet met behulp van het ecosysteem.

Langzaam maar zeker zijn er ook zakelijke op SharePoint gebaseerde toepassingen op de markt gekomen die SharePoint net dat duwtje in de rug hebben gegeven dat het nodig had om zijn leiderschapspositie op het gebied van ECM-oplossingen te claimen. Cadac Organice is daar een mooi voorbeeld van. Cadac Organice begon in 2002 met SharePoint 2001 en is inmiddels na 100 manjaar ontwikkeling uitgegroeid tot een zakelijke Engineering Document Management & Control oplossing op basis van SharePoint.

Waarom SharePoint als ECM-platform?

Waarom heeft Cadac Group voor SharePoint gekozen als het onderliggende ECM-platform voor Cadac Organice? Wat is de toegevoegde waarde van SharePoint voor onze klanten?

  • Een belangrijk voordeel is de gebruikerservaring. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig gebruikers die niet weten hoe Microsoft werkt. SharePoint en Cadac Group hebben de bekende Microsoft 'look & feel' volledig geïntegreerd in hun oplossingen, zodat gebruikers de software relatief snel onder de knie hebben. Dit wordt steeds belangrijker gezien de zeer diverse groep professionals die zich met asset-gerelateerde projecten bezighoudt. Meer dan 60% van de Cadac Organice gebruikers heeft nooit een officiële training gevolgd. Desondanks is de adoptie relatief hoog, zowel onder interne als externe gebruikers van onze klanten.
  • Hoewel Cadac Organice in tegenstelling tot bijvoorbeeld Documentum of FileNet geen 'plug & play'-software is, is het door de zeer gestructureerde en gebruiksvriendelijke configuratiemogelijkheden verre van lastig om SharePoint/Cadac Organice te implementeren. Daarnaast is het niet nodig de programmacode aan te passen om Cadac Organice te implementeren, wat in de SharePoint wereld vaak wel het geval is.
  • Tot slot nog even iets over de kosten. In de afgelopen 5-10 jaar is duidelijk geworden dat op SharePoint gebaseerde oplossingen op alle vlakken – van de gebruikskosten tot de kosten voor onderhoud en ondersteuning – significant voordeliger zijn dan andere oplossingen, simpelweg omdat ze in de bestaande Microsoft-omgeving kunnen worden geïntegreerd, en noem ons eens één bedrijf dat daar niet bekend mee is...

En hoe ziet de toekomst eruit voor Cadac Group? Gezien de huidige stand van zaken zal het record van 2013 in 2014 moeiteloos worden gebroken.

Kies een locatie

Europa

Wereld