Rackspace Managed SharePoint helpt klanten van Cadac Group hun productiviteit te verhogen

02 april 2015

Hoe beheer je een groot engineeringproject in de verschillende fases, vanaf het bedenken ervan tot de uitvoering, en van het ontwikkelen van complexe 3D-modellen tot de uiteindelijke lancering? Hoe zorg je dat alle verschillende partijen op elk moment over de meest recente informatie beschikken en dat ze de grote hoeveelheden belangrijke documentatie die bij zo'n project komen kijken op een efficiënte manier kunnen delen en beheren?

Uitdagingen bij het beheren van documenten
“Stel, je bent verantwoordelijk bent voor de uitbreiding van een mijn. Daar zijn honderden aannemers en duizenden mensen bij betrokken”, vertelt Edwin Elmendorp, directeur van Cadac Group Americas. “Al die mensen moeten met elkaar samenwerken en dat gaat gepaard met talloze transacties, documenten, goedkeuringen, reviews en afwijzingen. Alle partijen moeten op elk moment overal van op de hoogte zijn. En het project moet natuurlijk ook voldoen aan de wet- en regelgeving.”

SharePoint-gebaseerde Document Management & Control-oplossing
Toen er vanuit de engineering- en architectuurwereld steeds meer vraag kwam naar Document Management & Control-oplossingen die op Microsoft SharePoint zijn gebaseerd, ging Cadac Group zich richten op het leveren van bedrijfswaarde voor die sector en ontwikkelde Cadac Organice DCS, een op SharePoint gebaseerde Document Management & Control-oplossing.

Productiviteitsboost
IT-afdelingen zijn vaak niet in staat om een professioneel beheerde SharePoint-omgeving te creëren en dat heeft verschillende redenen. Ze hebben meestal te weinig kennis van SharePoint, waardoor ze er niet onderuit komen om een dure en onbetrouwbare externe partij aan te trekken en de kosten de pan uit rijzen. Bovendien geven IT-afdelingen derden om veiligheidsredenen liever geen toegang tot extranet. En zo wordt iets wat eigenlijk een eenvoudige Document Control-oplossing zou moeten zijn plots een discussie over het hele IT-beleid.

Door in samenwerking met Rackspace de mogelijkheden van SharePoint uit te breiden, kan Cadac Group zijn klanten een uitermate gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossing bieden die een flinke tijdsbesparing kan opleveren. Elmendorp: “Het was een weloverwogen beslissing om Microsoft SharePoint te gebruiken voor deze service. Dankzij jarenlange ervaring in de engineeringsector hebben we een aantal best practices ontwikkeld. Hierdoor hebben we de doorlooptijd en de bijbehorende configuratiekosten kunnen terugdringen.”

Gecombineerde expertise
Door de samenwerking kan Cadac Group haar tijd en resources investeren in andere zaken en sneller reageren op vragen van klanten. Dankzij Rackspace Managed SharePoint worden de administratieve rompslomp en veiligheidsissues tot een minimum beperkt. "Dankzij de gecombineerde expertise van Cadac Group en Rackspace kan Cadac Group haar klanten de beste cloudgebaseerde oplossingen voor Engineering Document Management & Control in de markt leveren", aldus Paul Smeets, CTO van Cadac Group.

Rackspace-ondersteuning maximaliseren voor een specialistische sector
"Rackspace is ook Cadac Groups hostingpartner voor de Cadac Organice Cloud-oplossing en de Engineering Document Management en Control-oplossing op SharePoint in de cloud.

“Dankzij Rackspace kan Cadac Group ook klanten bedienen die gebruik willen maken van een gehoste IT-omgeving voor onze oplossingen”, zegt Elmendorp. “Voor veel van onze klanten zijn vooral de lage serverkosten en de flexibiliteit een reden om te kiezen voor een gehoste oplossing. Maar de oplossingen moeten natuurlijk ook betrouwbaar en veilig zijn. Rackspace biedt een fantastische en zeer betrouwbare 24-uurs ondersteuning en een veilige omgeving, dus we hebben alle vertrouwen in de samenwerking met Rackspace voor gehoste oplossingen.”"

Een goede relatie opbouwen
"Cadac Group hecht veel waarde aan het opbouwen van een goede relatie met de klant en vindt het vooral heel belangrijk om een project op tijd en naar volle tevredenheid van de klant op te leveren. Volgens Elmendorp houdt Rackspace er een vergelijkbare bedrijfsfilosofie op na.

“Onze samenwerking met Rackspace biedt twee heel belangrijke voordelen. Ten eerste hebben we onze eigen privécloud, waardoor we onze oplossing zeer snel kunnen inzetten in een gedeelde omgeving. Ten tweede biedt Rackspace ons de expertise die we nodig hebben voor ons SharePoint-platform. Ze beschikken over de professionals, de 24/7-ondersteuning... Het complete plaatje. We kunnen zowel gedeelde als klantspecifieke hosting aanbieden.”"

Betrouwbare zakenpartner
"Wat Cadac Group wil, is een betrouwbare partner voor cloudoplossingen om klanten een complete Engineering Document Management & Control-oplossing aan te bieden. De eindgebruiker is tevreden als hij beschikt over een veilige en betrouwbare cloudgebaseerde Engineering Document Management & Control-oplossing.

Elmendorp: “Rackspace heeft het altijd over 'fanatical support' en dat maken ze echt waar. Rackspace is een betrouwbare partner waar we graag zaken mee doen en we hopen deze samenwerking nog lang te kunnen blijven voortzetten.”"

Dankzij de gecombineerde expertise van Cadac Group en Rackspace kan Cadac Group haar klanten de beste cloudgebaseerde oplossingen voor Engineering Document Management & Control in de markt leveren.

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding
Paul Smeets

Gerelateerde video's

  • The Rackspace Managed Cloud

  • Rackspace- The Fanatical Support Promise

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • UOB is een feit: groen licht voor samenwerkingsverband Cadac Group en Itannex

  • TheModus BIM Update 5.6.0.16

  • TheModus BIM Update 5.6

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?