Naar hoofdinhoud

08 oktober 2015

NedGraphicsdag & BIM Congres 2015 groot succes!

Donderdag 1 oktober 2015 vond de jaarlijkse NedGraphicsdag & BIM Congres plaats. Met meer dan 600 bezoekers, inspirerende sprekers, informatieve sessies voor verschillende disciplines binnen de overheid, infra en bouw en een hilarische afsluiting was ook deze editie weer zeer geslaagd!

NedGraphicsdag & BIM Congres 2015 groot succes!

Opening door Richard Goossens
Richard Goossens, directeur van NedGraphics en Cadac Group AEC, opende traditiegetrouw het congres. Hij vertelde dat door de digitalisering van gegevens en de adoptie van industrie standaarden we steeds efficiënter, effectiever, klantvriendelijker, duurzamer en vooral ook goedkoper werken. Door de huidige technologische revolutie verandert de wereld om ons heen alsmaar sneller. Dit biedt geweldige kansen voor ons allemaal, maar ook risico’s. Diegenen die niet aanhaken zullen afvallen.

We hebben het afgelopen jaar wederom een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van leveranciers-onafhankelijke standaarden. Daarnaast hebben we veel nieuwe software ontwikkeld en fors geïnvesteerd in onze eigen automatisering. Hiermee kunnen we de dienstverlening aan onze klanten nog verder optimaliseren.

Trendwatcher Rob Creemers
Trendwatcher Rob Creemers vertelde zijn visie over huidige en toekomstige ontwikkelingen waar wij allemaal mee te maken krijgen. Razendsnel, origineel en met pakkende voorbeelden. Hoe telefoons van nu evenveel rekenkracht hebben als supercomputers van honderden miljoenen euro’s in de jaren ’90. Over de enorme ontwikkelingen van de Facebook’s, Google’s en WhatsApp’s van deze wereld en de waanzinnige bedragen die daar mee gemoeid gaan. Over robots, artificial intelligence, zelfrijdende auto’s en internet of things. Ontwikkelingen waar zeker de helft van alle bedrijven mee te maken krijgt!

Breakout sessies
In maar liefst dertig breakout sessies werden de belangrijkste ontwikkelingen in de overheid, infra en de bouw besproken en onze plannen en ambities voor de toekomst toegelicht. Brancheverenigingen, kennisinstituten en kwaliteitsorganisaties gaven toelichting op toekomstige ontwikkelingen en de stand van zaken rondom belangrijke leveranciers-onafhankelijke standaarden.

Lancering nieuwe producten
Informatie centraal geldt ook voor een ander hoogtepunt. Namelijk de officiële lancering van vier compleet vernieuwde producten.

Cadac TheModus Suite 3.0: een multidisciplinaire en platformonafhankelijke oplossing waarmee u sneller, efficiënter en goedkoper BIM’t in elke fase van het bouwproces. NedMagazijn: een centraal gegevensmagazijn, die als bron voor ontsluiting en verstrekken van gegevens dient. NedGlobe Mobile: een cloudapplicatie voor het mobiel raadplegen van diverse geo-thema’s. En NedPlan Tekst: een nieuwe module van NedPlan om objectgerichte planteksten te maken, te beheren en te controleren.

Bedrijvenmarkt
Tussen de sessies was er voldoende gelegenheid om te netwerken en ervaringen met elkaar te delen. Met meer dan 600 aanwezige specialisten en 23 congres partners op de bedrijvenmarkt was er absoluut geen gebrek aan kennis!

Wij kijken uit naar de volgende editie! U ook?
De bezoekers van het congres zijn wederom zeer positief. Het congres sluit perfect aan op een markt die zich steeds sneller ontwikkelt. Er wordt dan ook weer uitgekeken naar de volgende editie. Wilt u er ook volgend jaar weer bij zijn? Houdt dan onze website in gaten.

Kies een locatie

Europa

Wereld