Meebouwen aan de toekomst met BIM?

BAM heeft intensief gebruik gemaakt van de Cadac TheModus tools voor Autodesk Revit bij het WTC-project in Utrecht.

26 juli 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

BAM investeert in de toekomst van bouwen, met name als het gaat om BIM. Rond de techniek van een gebouw zijn nog enorme meters te maken als het gaat om het beperken van faalkosten en het verkorten van bouwtijd.

Het WTC-project in Utrecht, nabij het centraal station, is een project waarbij BAM intensief gebruik heeft gemaakt van de Cadac TheModus tools voor Autodesk Revit. Een mooi voorbeeld van praktische resultaten die behaald kunnen worden door de inzet van BIM.

Dit project is een sterk voorbeeld waarbij grensverleggende technieken worden toegepast om uiteindelijk een beter product te maken. Door het toepassen van BIM en een modulaire aanpak worden bepaalde werkzaamheden in tijd van twee maanden teruggebracht naar één week! Op het WTC-project worden “state of the art” softwaretechnieken toegepast. Hierbij is vanaf een vroeg stadium samengewerkt met Cadac Group voor een optimale inzet van de toegepaste BIM-software.

Het toepassen van HoloLens geeft BAM en haar opdrachtgevers vroegtijdig een beeld van hoe het er in de praktijk uit komt te zien. Eventuele onvolkomenheden kunnen dan alsnog worden voorkomen.

Bekijk video

Deze video maakt duidelijk dat het werken in de bouw, en dan met name in de techniek een aantrekkelijke job is vol met spannende innovaties. BIM en modulair bouwen staan zeer hoog op de agenda bij een bedrijf als BAM. De kans is dus groot dat je als BIM-regisseur, net als Dennis in de video, regelmatig bij directie aan tafel zit om voortgang en vooral de positieve resultaten te bespreken!

Wil je meebouwen aan de toekomst met BIM bij BAM? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap