Loodsluis kiest voor Autodesk Vault en Cadac Organice DCS

20 juni 2013

Loodsluis maakt deel uit van de L.M. van der Sluis Technische Bedrijven uit Genemuiden en is een gerenommeerd installatiebedrijf dat BIM hoog in het vaandel heeft staan. Voor de directeur, René van der Sluis, is samenwerken een leefstijl. Hij is dan ook een heuse missionaris voor BIM!

Meer samenwerking dankzij Revit
Nadat Cadac Group in 2010 Autodesk Revit implementeerde binnen Loodsluis, kreeg het samenwerken een nog grotere vlucht. Steeds meer en steeds grotere opdrachtgevers en aannemersbedrijven klopten aan om gezamenlijk een Autodesk Revit BIM project uit te voeren. Zelfs collega installateurs vroegen advies. Tegen de traditie in kregen ze dat ook! "Durf kennis te delen je krijgt er wat voor terug”, aldus René van der Sluis.

Loodsluis is inmiddels een ervaren BIM-partner en zo innovatief als René is, wordt er nu gekeken naar een volgende stap om BIM en samenwerken nog verder te optimaliseren en nog meer efficiëntie te behalen binnen projecten. René van der Sluis: “Er leiden vele wegen naar Rome, kortom bouwen kan op vele wijze worden uitgevoerd. Wel is het steeds meer van belang dat ook elke betrokken partij in dit proces het optimale in zichzelf naar boven haalt, om zo een klantgericht eindresultaat te behalen. De complexiteit en afstemming van alle werkzaamheden wordt steeds belangrijker. BIM-modellen maken de vele werkzaamheden inzichtelijker, maar vragen wel om een juiste en bovenal actuele documentenstructuur’’.

Grip op de kwaliteit van projecten
Om nog meer controle op projecten te houden wordt op dit moment Autodesk Vault geïmplementeerd voor de medewerkers die Autodesk Revit in combinatie met TheModus (online BIM platform, ontwikkeld door Cadac Group) en Cadac Flexline (aanvullende software voor Revit MEP) gebruiken. Voor de overige medewerkers en voor betere communicatie met de diverse projectpartijen wordt gebruik gemaakt van Microsoft SharePoint in combinatie met Cadac Organice DCS.

Dankzij de krachtige combinatie van Microsoft SharePoint en Cadac Organice DCS heeft Loodsluis een complete oplossing voor Document Management & Control. Hierdoor zijn alle projectgegevens centraal beschikbaar voor alle betrokkenen en is er grip op het totale project. Zo zijn de laatste versies van documenten centraal beschikbaar en ook het ‘review’ proces op documenten is optimaal geborgd. Tevens kan Loodsluis gebruik maken van documentplanning en managementrapportages binnen elk project.

De integratie tussen Autodesk Vault en Cadac Organice DCS wordt in nauwe samenwerking tussen Loodsluis en Cadac Group verder doorontwikkeld. Door dit gezamenlijke op te pakken hebben René en zijn team een behoorlijke inbreng in de uiteindelijke oplossing en houdt Loodsluis het imago als BIM missionaris meer dan hoog.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?