Leerlingen van Limburgse middelbare scholen lopen stage bij Cadac Group

Kennismaking met ontwerpen in 3D

03 juni 2015

Om leerlingen van nu voor te bereiden op de toekomst en een beter beeld te geven van een leven na een diploma, kregen enkele leerlingen van Limburgse middelbare scholen de kans om van 25 t/m 29 mei een week bij ons stage te lopen.

svo-pl-5.jpg

Stichting Voorgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO-PL) selecteerde 7 leerlingen uit diverse middelbare scholen zoals het Bernadinus College in Heerlen. Niek Stevelmans, Manufacturing Consultant bij Cadac Group, liet ze enkele dagen kennis maken de mogelijkheden van ontwerpen in 3D met Autodesk Inventor, Fusion en Showcase.

Na enkele dagen modelleerden de leerlingen al vakkundig en met veel enthousiasme onderdelen van een Formule 1 auto, inclusief tests met simulaties. De stageweek werd afgesloten met een succesvolle presentatie voor de ouders, SVO-PL en de Cadac Group directie. Een enorme prestatie van de leerlingen!

We vroegen ze na afloop naar hun ervaringen. Uitspraken zoals “Met computers kun je veel meer dan spelletjes spelen”, “Ik zie nu wat de mogelijkheden van werktuigbouwkunde zijn” en “Je was gewoon echt een onderdeel van het bedrijf” zijn ervaringen die het succes van deze dagen benadrukken.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap