Jaarverslag 2013 van Cadac Group Holding BV

05 juni 2014

Download het jaarverslag

Op 3 juni 2014 vond de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en Raad van Commissarissen van Cadac Group Holding BV plaats. Tijdens deze vergadering zijn de definitieve jaarcijfers van 2013 bekend gemaakt en zowel de aandeelhouders als de Raad van Commissarissen hebben het jaarverslag vastgesteld en goedgekeurd conform voorlopig resultaat 2013.

Cadac Group Holding BV heeft haar bedrijfsresultaat na belasting in 2013 gehandhaafd ten opzichte van 2012. Het resultaat na belasting bedraagt in 2013 1.8 miljoen euro. De EBITDA is in 2013 iets gestegen ten opzichte van 2012 en bedraagt circa 4.3 miljoen euro. De omzet is met circa 5 procent gestegen tot circa 32.6 miljoen euro.

Download het Jaarverslag 2013.

Omzetgroei
De grootste omzetgroei is door Cadac Group Holding BV gerealiseerd in de Benelux. De stijging is vooral te danken aan de toename van omzet op het gebied van Autodesk software. Recentelijk is Cadac Group dan ook als snelst groeiende Autodesk Partner in de Benelux toegetreden tot de prestigieuze Platinum Club. Tevens heeft Cadac Group de vooraanstaande Manufacturing Excellence Award gewonnen als Autodesk Partner met de hoogste omzetgroei in Noord-Europa.

Aanzienlijke winstbijdrage eigen ontwikkelingen
Cadac Organice heeft net als in 2012 opnieuw een aanzienlijke winstbijdrage geleverd. Cadac Organice is een door Cadac Group ontwikkelde, op SharePoint gebaseerde software suite voor Engineering Document Management & Control. Zowel het aantal bedrijven dat Cadac Organice software gebruikt alsook het aantal gebruikers is in 2013 wereldwijd sterk toegenomen. De commerciële activiteiten met betrekking tot Cadac Organice software zijn in 2013 sterk geïntensiveerd. Voor 2014 wordt dan ook weer een verdere omzet en winstgroei verwacht.

Positieve trend voor dochter NedGraphics
NedGraphics heeft in 2013 een beter resultaat dan in 2012 gerealiseerd. NedGraphics is een dochteronderneming van Cadac Group Holding en is gespecialiseerd in de verkoop van, in eigen huis ontwikkelde, civieltechnische software gerelateerd aan wetgeving bij de lokale overheid. Door bezuinigingen bij overheden daalde de omzet vanaf 2012. NedGraphics heeft hier direct op geanticipeerd waardoor de positieve trend voor wat betreft resultaat in 2013 weer is opgepakt.

De schaalgrootte en kennis van de bedrijfsprocessen waarover Cadac Group Holding BV binnen haar marktsegmenten beschikt, zijn een uitstekende waarborg voor de continuïteit en de verdere winst en omzetgroei van de Cadac Group Holding BV.

In 2013 heeft de Cadac Group Holding BV veel bereikt. Na de overname van Detron CAD Solutions (voorheen ISSUE CAD Solutions) zijn de bijbehorende CAD-activiteiten volledig en succesvol geïntegreerd in onze business units te Vianen. In mei 2013 heeft Cadac Group op basis van onder andere haar expertise en hoge klanttevredenheid, de Platinum partnerstatus bij Autodesk verworven. Daarnaast hebben wij ons kantoor te Sydney uitgebreid met een team van drie medewerkers. Hierdoor kunnen wij in deze groeiregio onze Cadac Organice software optimaal promoten, leveren en ondersteunen.

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding
Jan Baggen

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Horst aan de Maas kiest voor het Energie Transitie Dashboard

  • Nieuwe etappe in de ontdekkingsreis van Cadac

  • Cadac Group wint Autodesk Business Innovation Award 2019

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?