In 5 stappen uw eigen keuzelijst met afmetingen in Inventor

Gebruik iLogic (Multi-Value Parameter) in Inventor

24 februari 2016 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Stel een vraag

Soms heeft u een onderdeel dat in verschillende afmetingen kan voorkomen, alleen wilt u graag in Inventor opgeven welke afmetingen gekozen mogen worden. Bijvoorbeeld een blok waarvan de lengte alleen de waarden 100, 120 , 150 en 200 mag hebben. Dan zou het handig zijn om die opties in een keuzelijst te vangen. Hoe krijgt u dat voor elkaar in Inventor?

Maak een Inventor keuzelijst in 5 stappen

  1. In Inventor maakt u een nieuw onderdeel aan door een schets te maken en een extrusie (zie afbeelding).
  2. Vervolgens maakt u een nieuwe parameter aan waarmee we de verschillende waarden kunnen kiezen. Hiervoor opent u het ‘parameters (fx)’ scherm en kiest u voor Manage, Parameters (zie afbeelding).
  3. Door op de knop ‘Add Numeric’ (1) te klikken voegt u een nieuwe parameter toe en geeft u deze een naam, bijvoorbeeld ‘Lengte’ (2). Klik daarna met de rechtermuisknop in het veld van deze nieuwe parameter en kies ‘Make Multi-Value’ (3) (zie afbeelding).
  4. In de dialoogbox die verschijnt vult u de gewenste waarden in en klikt u op ‘Add’. Staat er al een waarde, maar wilt u die niet gebruiken? Selecteer de waarde en klik op ‘Delete’. Daarna drukt u op ‘OK’ (zie afbeelding).
  5. Vervolgens typt u achter de parameter ‘d0’ in plaats van de waarde, de ‘Lengte’ parameter. (let op: parameters zijn hoofdlettergevoelig). Nu kunt u de opgegeven lengtes kiezen. (zie afbeelding).

Uw eigen configurator in Inventor

Heeft u te maken met varianten op bestaande ontwerpen? Maak dan met iLogic uw eigen configurator. Inventor iLogic is standaard beschikbaar binnen Autodesk Inventor. Met iLogic zet u configureerbare samenstellingen op. Deze kunnen conditionele criteria (IF.. THEN .. ELSE…) en opties bevatten. Hiervoor is zelfs geen programmeerkennis voor vereist. Wilt u hier meer over weten? Meld u dan aan voor onze Inventor iLogic Essentials Training.

Persoonlijk advies over configuratie binnen Inventor

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap