Hier is Inventor 2018!

Ontdek de beste 12 nieuwe features in Autodesk Inventor 2018

13 april 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

What’s new in 60 seconden Nu kopen

Inventor 2018 is er! Wat is er nieuw aan de release van dit jaar? We zullen de komende weken dieper ingaan op de specifieke verbeteringen, maar wilden u nu al een kort overzicht geven de beste 12 nieuwe verbeteringen in Inventor 2018.

1. Nieuwe functies en verbeteringen

Professioneel ontwerpen draait rond de kernfunctionaliteit die onze klanten elke dag nodig hebben. Nieuwe tools, verbeterde workflows en verbeterde prestaties helpen u sneller te werken. Inventor 2018 heeft een mooie mix van nieuwe functies en verbeterde bestaande tools, gericht op professioneel ontwerpen.

2. Snelheid meer dan 200% verbeterd

Het is algemeen bekend dat uw designtool nooit snel genoeg kan zijn. Dat is met name zo wanneer u met grote constructies en tekeningen werkt. Verder bouwend op de vorige releases hebben we met Inventor 2018 aanzienlijke prestatieverbeteringen doorgevoerd voor klanten die hun Inventor-constructies en tekeningen sneller willen kunnen openen, bewerken en gebruiken. Op basis van de feedback van klanten tijdens het alpha- en beta-testen van Inventor 2018, hebben gebruikers gemeld dat het ontwerpen 2 tot 10 keer sneller ging.

Bekijk video

3. Bespaar tijd en moeite door inperken en dimensioneren

Schetsen is cruciaal voor elk Inventor-ontwerp. Op basis van feedback van gebruikers hebben we de meetkundige projectie vlotter en stabieler gemaakt binnen de schetsomgeving. Gebruikers van Inventor 2018 besparen tijd en moeite door het inperken en dimensioneren van hun schetsafmetingen aan de hand van geprojecteerde modelzijden en randen. Deze referenties blijven intact wanneer gebruikers de afmetingen en schetsplannen van hun modellen bewerken.

4. Definieer afzonderlijke plaatwerkregels voor elk figuur

Veel klanten van Inventor ontwerpen dagelijks plaatwerkonderdelen tijdens hun ontwerpworkflow. We zijn blijven investeren in plaatwerkfunctionaliteit met Inventor 2018. Klanten die plaatwerkonderdelen voor meerdere figuren ontwerpen, kunnen nu afzonderlijke plaatwerkregels voor elke figuur definiëren tijdens het ontwerpen van hun plaatwerk. Dit houdt in dat meerdere onderdelen, materialen en diktes kunnen worden gedefinieerd in één enkel Inventor 2018-bestand van een plaatwerkonderdeel.

5. Geïntegreerde op model based definition

We hebben gemerkt dat klanten een betere integratie willen tussen ontwerp en productie, evenals een modelgerichte engineering, aangestuurd door de industrie. Aan Inventor 2018 hebben we een volledige nieuwe set functionaliteiten toegevoegd door op model gebaseerde definitie (MBD) te integreren in elk Inventor-programma. Tolerantiefuncties worden automatisch herkend met behulp van een ingebedde GD&T-motor (mogelijk gemaakt door Sigmetrix). Door deze workflow kunnen ontwerpers volledig ingeperkte modellen creëren die betrouwbaar downstream gebruikt kunnen worden. Gebruikers kunnen MBD-gegevens gebruiken voor downstreamgebruik (tolerantie-analyse, CMM, CAM enz.). Met Inventor 2018 kunt u 3D pdf en STEP AP242 van uw onderdeelbestanden publiceren, met inbegrip van MBD- en 3DA-informatie.

Bekijk video

6. Uitgebreide interoperabiliteit

Inventor 2018 biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten die werken met verschillende ontwerpgegevens en -formaten. Het kunnen gebruiken, leveren en publiceren van veel verschillende 2D- en 3D-bestanden is cruciaal geworden voor ingenieurs in de ingewikkelde, op samenwerking berustende ontwerpomgeving van tegenwoordig.

7. Mesh-bestanden gebruiken in Inventor 2D-tekeningen

Om de huidige ondersteuning van mesh-bestanden te verbeteren, stelt Inventor 2018 klanten nu in staat mesh-bestanden te gebruiken in Inventor 2D-tekeningen. Mesh-data wordt ondersteund voor annotatie en dimensionering bij alle weergavesoorten van tekeningen. U kunt niet alleen mesh-data weergeven in uw tekeningen met 3D-ontwerpen, u kunt ook slimme dimensies toevoegen aan de veelzijdige mesh-randen en zijden.

8. Download uw ontwerpen in Revit- en IFC-formaat

Klanten die gebruikmaken van de bouwproductmogelijkheid moesten hun Inventor-ontwerpen publiceren als BIM-ready content. Bij Inventor 2017 R2 hebben we onze klanten in staat gesteld BIM content te publiceren naar Configurator 360 zodat hun ontwerpen in Revit- en IFC-formaten kunnen worden gedownload. Inventor 2018 heeft de BIM-contentomgeving gestroomlijnd met een vernieuwde Shrinkwrap-functie en de mogelijkheid om Autodesk Revit- en IFC-formaten rechtstreeks vanuit Inventor te exporteren.

Bekijk video

9. Klantgedreven verbeteringen

Inventor 2018 blijft gericht op feedback en Inventor-ideeën ingediend door klanten. In Inventor 2018 zullen de klantgedreven verbeteringen merkbaar zijn. Klanten zullen verbeteringen zien in de kernworkflows en modelinteractie, samen met nieuw gestroomlijnde workflows om gebruikers van Inventor 2018 te helpen productiever te zijn dan ooit tevoren.

Bekijk video

10. AnyCAD in Inventor 2018

Met AnyCAD in Inventor 2018 nemen we de eerste stappen richting compatibiliteit tussen bestaande en nieuwe Inventor-versies. Door deze release kunnen gebruikers AnyCAD-workflows toepassen om onderdelen en constructies gecreëerd in Inventor 2018 te gebruiken in ontwerpen van Inventor 2017. Dit is geweldig nieuws voor de samenwerking met leveranciers en organisaties met afdelingen die de laatste versie van Inventor eerder nodig hebben dan anderen.

11. De Inventor-beleving

De browser en meetfunctie zijn volledig vernieuwd in Inventor 2018 met een nieuw paneelconcept. Het resultaat is meer functionaliteit die veel gebruiksvriendelijker is. De browser van Inventor 2018 heeft nieuwe zoek-, filter-, tabblad- en dockingmogelijkheden. De update van de meetfunctie is gebaseerd op uitgebreide feedback en validatie van gebruikers. De meetfunctie Measure is van vier opdrachtfuncties veranderd in één enkele, meer volledige toolset voor klanten van Inventor.

12. Meer dan 50 ingediende Inventor Ideas geïmplementeerd

Na Inventor 2016 zijn er het afgelopen jaar meerdere updates voor Inventor uitgebracht. Vanaf de release van Inventor 2017 tot vandaag zijn er meer dan 50 ingediende Inventor Ideas in het product geïmplementeerd. En we zijn niet van plan het rustiger aan te doen. Veel van de ideeën van klanten die we momenteel evalueren zijn vrij omvangrijk vanuit ontwikkelingsperspectief. Ik vertel u daarom graag wat ik al mijn kinderen met kerst vertel als ze ouder worden: "je krijgt misschien minder cadeaus, maar ze zijn veel groter".

Bekijk video

Koop Inventor 2018 nu op de Cadac Store

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap