Integratie tussen Engineering Data Management en Document Control

Verbind CAD- en engineeringtools met Document Control

28 februari 2017

Download gratis whitepaper Stel een vraag

Engineers willen een naadloze integratie tussen hun ontwerptools (AutoCAD, Inventor) en het Engineering Data Management systeem (Autodesk Vault), plus volledige flexibiliteit. Document controllers en projectmanagers willen daarentegen volledige controle over het proces om kosten en deadlines binnen de perken te houden. Zijn beide belangen wel realiseerbaar met één enkel systeem?

CAD- en engineeringtools

Engineeringbedrijven moeten met hun CAD platform(s) aansluiten op die van hun klanten en dus investeren in meerdere CAD platforms om verschillende klanten te kunnen bedienen. Daarnaast hebben de klanten zelf vaak ook een reeks CAD tools nodig om alle takken binnen hun eigen activiteiten te ondersteunen.

Verschillende Engineering Data Management oplossingen

Welke mogelijkheden hebben deze bedrijven als ze een Engineering Data Management oplossing zoeken? Enerzijds kunnen ze kiezen voor een ‘one size fits all’-oplossing, die waarschijnlijk hun eindgebruikers zal frustreren, anderzijds zijn er de beheerplatforms die hun CAD leveranciers aanbieden, maar dat zou kunnen betekenen dat ze meerdere platforms moeten aanschaffen. Hoe dan ook: ofwel de usability, ofwel de integratie lijkt voor problemen te zorgen.

Kies voor het beheerplatform van uw CAD leverancier

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat u het beste kunt kiezen voor het beheerplatform van de CAD leveranciers (denk aan Autodesk Vault), omdat u alleen zo kunnen profiteren van de voortdurende innovatie die de CAD leveranciers bieden en de concurrentie voor kunnen blijven. De vraag blijft echter hoe het integratieprobleem op te lossen. Hoe wij dat mogelijk maken lees u in dit artikel.


Lees meer en download ons whitepaper

Wilt u weten hoe u hier praktisch mee aan de slag kunt? Lees dan meer over het beheren en beheersen van ontwerpinformatie of Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor Engineering Collaboration.

Bekijk onze whitepapers

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding
Paul Smeets

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap