Integreer CAD met document control

Het beste van twee werelden

06 maart 2017

Download gratis whitepaper Stel een vraag

Engineering Data Management systemen zoals Autodesk Vault scoren doorgaans goed bij het creëren en beheren van CAD documenten, maar hebben een gebrekkige functionaliteit wat betreft document control en (extranet-) samenwerking.

3D CAD vs. Document Control

Bovendien zijn 3D CAD oplossingen zoals Autodesk Inventor, Autodesk Revit en Autodesk Vault, allemaal model gecentreerd en beschouwen ze de tekening als een product dat is afgeleid van het 3D model, terwijl het bij document control systemen gaat om documenten en het zo kort, eenvoudig en betrouwbaar mogelijk maken van het review-en goedkeuringsproces van deze documenten.

Kortere review cyclus dankzij centrale omgeving

Een korte review en goedkeuringscyclus kan alleen worden bereikt als alle betrokken stakeholders in één gecentraliseerde omgeving met document control werken die intuïtief, web-gebaseerd en eenvoudig toegankelijk is via internet. Met Cadac Organice DCS zijn we erin geslaagd een dergelijk systeem te ontwikkelen. Ons unieke Document Control System is gebaseerd op het toonaangevende Microsoft SharePoint platform, koppelt met Autodesk Vault, en is zeer flexibel configureerbaar.

Document Control integratie met uw CAD software

Bovendien biedt Cadac Organice DCS een integratielayer (gebaseerd op een internetservice) waarmee engineeringsystemen eenvoudig te integreren zijn, zodat documenten die zijn afgeleid van een 3D model, gepubliceerd kunnen worden naar de document control omgeving in Microsoft SharePoint.

Document Control integratie integratie met Autodesk Vault

Met de Autodesk Vault integratie kan een releaseproces in Autodesk Vault automatisch de creatie van alle afgeleide tekeningen triggeren (bijv. in PDF-formaat) en ze automatisch publiceren naar de document control omgeving in Microsoft SharePoint om naar alle stakeholders verspreid te worden, zowel intern als extern.

Het beste van twee werelden

Met het Cadac Organice Document Control System bieden wij het beste van twee werelden; engineers die kunnen profiteren van een nauw geïntegreerde toolset (Autodesk Vault), en projectmanagers die eenvoudig met alle stakeholders van een project kunnen samenwerken en daarbij alles onder controle houden (SharePoint).

Download gratis whitepaper

Wilt u meer weten over Engineering Data Management en Document Control? Download dan ook ons whitepaper: Living Apart Together: Engineering Data Management en Document Control.

Wilt u weten hoe u hier praktisch mee aan de slag kunt? Lees dan meer over het beheren en beheersen van ontwerpinformatie of Autodesk Vault en Microsoft SharePoint voor Engineering Collaboration.

Bekijk onze whitepapers

Paul Smeets Chief Technology Officer - Cadac Group Holding
Paul Smeets

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?