Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

24 maart 2017

Integratie van Autodesk Vault met SharePoint naar een hoger niveau

We vertelden al eerder dat wij voor Engineering Data Management & Document Control het beste van twee werelden adviseren. Autodesk Vault voor het eerste en SharePoint voor het tweede. Het liefst wilt u beide integreren. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om Autodesk Vault te verbinden met Microsoft SharePoint.

Integratie van Autodesk Vault met SharePoint naar een hoger niveau

Standaard Vault en SharePoint integratie

Er is een standaard integratie waarbij bestanden in Autodesk Vault (Engineering Data Management) kunnen worden gecreëerd en beheerd en vervolgens handmatig kunnen worden geëxporteerd naar een Microsoft SharePoint-portal (Document Control). Microsoft SharePoint kan dan worden gebruikt als ingang voor andere betrokkenen die geen CAD-applicatie gebruiken om ontwerpinfo, beheerd in Autodesk Vault, te zoeken, te raadplegen en van commentaar te voorzien.

Bij dit scenario blijven de oorspronkelijke CAD-bestanden in Autodesk Vault staan en worden ze beschikbaar gemaakt via de SharePoint-portal. De relatie tussen het oorspronkelijke CAD-bestand en de revisies wordt dan echter niet permanent onderhouden.

Integratie naar hoger niveau met onze modules

Hoewel de standaard integratie zoals hierboven uitgelegd prima werkt voor kleinere projecten, is de meest complete optie voor grotere engineeringbedrijven de door ons ontwikkelde modules Vault-to-SharePoint of Vault-to-DCS Connect.

  • Publicatie van (ontwerp) bestanden in Vault naar SharePoint
    Op basis van een vooraf ingericht goedkeuringsproces in Autodesk Vault worden afgeleide (secondary documents) bestanden van een goedgekeurd ontwerp (bijvoorbeeld PDF, DWG of DWF) in een gecontroleerd en gestandaardiseerd formaat gepubliceerd naar een specifieke SharePoint-site of binnen Cadac Organice DCS.
     
  • Reviewproces op basis van workflows
    Vervolgens kan een reviewproces worden gestart op basis van vooraf gedefinieerde workflows in de document control oplossing, waarbij de feedback van de reviewer direct beschikbaar is voor de CAD-engineer. 

In tegenstelling tot de standaard integratie wordt bij deze oplossing de relatie tussen het CAD-bestand en alle daaropvolgende revisies die naar de controlled document placeholders worden gepubliceerd, permanent onderhouden. Dankzij deze oplossing kunnen de ontwerpers, engineers en document controllers gebruik blijven maken van alle functionaliteiten van hun applicaties en blijft het volledige proces vanaf de creatie van een document tot de samenwerking met externe betrokkenen volledig transparant.

Verbind CAD met Document Control met Cadac Organice DCS

De Cadac Organice DCS-oplossing biedt u de mogelijkheid om alle audit- en workflowmogelijkheden van een document control oplossing te gebruiken en toch een permanente verbinding te onderhouden tussen CAD-gegevens en hun renderingen. Deze oplossing zorgt er bovendien voor dat de audit trail in de CAD-omgeving beschikbaar is zonder dat de CAD-gebruiker beperkt wordt in de CAD-functionaliteiten die hij gebruikt.

Download whitepaper

Kies een locatie

Europa

Wereld