Hegro combineert ambachtelijk maatwerk met 3D engineering

28 juli 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Neem contact op Probeer NXTdim Inventor

Al sinds 1983 is Hegro een toonaangevende producent van frituurinstallaties en maatwerk RVS apparatuur voor de Horeca. Voor de engineering vertrouwt Hegro al jarenlang op toonaangevende Autodesk software. Sinds kort maken ze ook gebruik van onze Inventor add-on NXTdim Inventor. Het resultaat? Een flinke tijdbesparing op engineering.

hegro-frietfiest-1.jpg

Ambachtelijk maatwerk

Hegro is een ambachtelijk Nederlands maakbedrijf die inmiddels produceert voor heel Europa en daar buiten. Martijn van Ramselaar, Sales Manager bij Hegro: “Wij onderscheiden ons in maatwerk, kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast zijn we continu bezig met innovatie en productontwikkeling, zo hebben we de eerste hoog rendement bakwand ontwikkeld, een unicum in deze branche. Daarnaast werken we momenteel aan een authentieke bakfiets met een geïntegreerde frituur, dé frietfiets.”

De uitdaging voor engineering

“Hegro maakt nog echt ambachtelijke producten. 90 % is maatwerk en moet op locatie worden ingemeten. Weinig standaard betekent een behoorlijke uitdaging wat betreft engineering.”, aldus Martinus Picaulima, Tekenaar / Werkvoorbereider bij Hegro. “Voorheen werd in AutoCAD gewerkt, maar nu gebruiken we Autodesk Inventor. Deze tool is voor ons enorm belangrijk. Waar we in het verleden nog wel eens tegen de beperkingen van 2D aanliepen, is dit met 3D engineering in Inventor verleden tijd. Die stap leverde direct minder fouten en meer inzicht in het product op.”

Sneller werken dankzij Cadac tools

Hegro gebruikt bovenop Inventor de door Cadac Group ontwikkelde NXTdim Inventor tools, een verzameling van meer dan 30 handige extra functies voor Inventor. “We gebruiken het grotendeels om projecten snel te kopiëren. Ook de export naar DXF is heel handig, met 1 druk op de knop kunnen we nu alle DXF’s en PDF’s exporteren waar dit voorheen handmatig moest gebeuren per mono deel. In een gemiddeld project betekent dat concreet van 25 naar 5 minuten werk, dus al gauw een paar uur per week tijdbesparing!”

Probeer NXTdim Inventor nu 30 dagen gratis

NXTdim Inventor is echt een verrijking voor elke Inventor tekenaar. Je werkt direct een stuk slimmer en vooral veel sneller!

Martinus Picaulima Tekenaar / Werkvoorbereider - Hegro Holland

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap