Naar hoofdinhoud

16 april 2018

Girlsday 2018 groot succes

Op 12 april 2018 brachten 30 girls van het Charlemagne College een bezoek aan Cadac Group Heerlen. Het bezoek vond plaats in het kader van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Girlsday 2018 groot succes

In lijn met de landelijk doelstelling, bracht Cadac Group de girls in contact met Augmented en Virtual Reality, 3D-ontwerp en aansturen van fabricatie met computers.

Onder begeleiding hebben de girls een kijkje kunnen nemen in ons Cadac LAB. In het lab hebben de girls een robotarm, 3D-scanner en 3D-printer aan werk kunnen zien. Ook hebben de girls diverse geproduceerde werkstukken kunnen zien. Hoogtepunt van het lab betrof het zelf maken van een werkstuk uit aluminium met behulp van de 5-assige freesmachine. 

Met behulp van een HoloLens en VR-brillen hebben de girls gespeeld met puppy’s en gedanst met ballerina’s. Verder liepen de girls door kastelen heen en konden zij de meerwaarde van augmented en virtuele omgevingen ontdekken en ervaren.

Niet alleen in Heerlen deden girls mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. Met behulp van onze deelname aan Girlsday 2018, hopen wij meer girls in de richting van techniek, ICT en bèta te hebben bewogen.

VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Wilt u zelf het aandeel vrouwelijke ingenieurs binnen uw bedrijf (tijdelijk) vergroten? Neem dan contact op om de mogelijkheden voor inzet van een van onze ingenieurs te bespreken. Naast een aantal dames, hebben wij natuurlijk ook meer dan genoeg mannen in dienst die u kunnen ondersteunen!

Contact opnemen

Kies een locatie

Europa

Wereld