Naar hoofdinhoud

17 augustus 2015

Geslaagd voor certificering horizontaal koppelvlak (StUF-Geo IMGeo)

In het BOR en BGT leveranciersoverleg van 26 mei jl. is – onder voorzitterschap van Geonovum - met alle BOR en BGT leveranciers afgestemd om uiterlijk 1 november 2015 het horizontale StUF-Geo IMGeo koppelvlak gecertificeerd te hebben. Bij dit overleg was ook aanwezig een afvaardiging van KING en het Gemeentelijke Geo Beraad.

Geslaagd voor certificering horizontaal koppelvlak (StUF-Geo IMGeo)

Er is hierover nu goed nieuws te melden. We zijn met  NedBGT en onze StUF-connector op 23 juli jl.  geslaagd voor deze certificering van het Geo-BOR berichtenverkeer. Deze certificering is uitgevoerd door Geonovum. Hiermee zijn we de eerste BGT-softwareleverancier. Vlak voor ons is het BOR-Groenestein als eerste BOR-leverancier ook gelukt  om voor deze certificering te slagen.

Op site van Geonovum wordt een overzicht bijgehouden welke BGT en BOR softwareleveranciers geslaagd zijn. Zie http://www.geonovum.nl/onderwerpen/bgt-imgeo-standaarden/certificering-imgeo-bor

'The proof of the pudding is in the eating'. Daarom zullen we na deze certificering eerst met de verschillende BOR-leveranciers bij een aantal bronhouders de koppeling in de praktijk moeten gaan testen alvorens we dit nieuwe koppelvlak voor ons peloton van bronhouders beschikbaar kunnen stellen. Met BOR Groenestein en de gemeente Ommen-Hardenberg worden nu afspraken gemaakt om in september bij de gemeente te gaan testen. We staan klaar om ook met de andere BOR-leveranciers te gaan testen als die geslaagd zijn voor hun certificering.

Dit soort testtrajecten zijn altijd zeer leerzaam, zowel voor ons (goed en betrouwbaar functionerende software) als de gebruikers (gebruiksvriendelijke en efficiënte werkprocessen). We zullen de eerste gebruikerservaringen met dit koppelvlak dan ook breed delen.
Voor vragen over dit koppelvlak en toekomstige ontwikkelingen kunt u contact opnemen met Wouter Botman ([email protected]).

Kies een locatie

Europa

Wereld