5 voordelen van Generative Design

Wat levert Generative Design op in uw ontwerpproces?

02 maart 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Bekijk video Lees meer over Generative Design

Generative Design is een revolutionaire manier van ontwerpen. Op basis van uw ontwerpdoelen en parameters zoals materiaal of gewicht, berekent en tekent slimme Generative Design software razendsnel het beste ontwerp. We hebben de top 5 voordelen van Generative Design voor u op een rijtje gezet.

1. Ontwerp sneller

In de tijd dat u enkele ontwerpvoorstellen tekent in 2D en 3D CAD software zoals AutoCAD, Inventor of Revit, genereert een computer dankzij Generative Design duizenden. Inclusief de juiste data om u te helpen met het bepalen van het beste ontwerp.

2. Bespaar kosten

Simuleren en testen is ingebakken in het Generative Design proces. Zo voorkomt u dure wijzigingen en verrassingen in het productieproces of gebruik.

3. Optimaliseer uw ontwerp

Generative Design genereert ontwerpen die optimaal aansluiten op uw ontwerpdoelen. U bespaart materiaal en gewicht zonder concessies aan functie, stijfheid en kwaliteit.

4. Creatiever design

Dankzij talloze ontwerpideeën ontdekt u verrassende vormen, constructies en oplossingen, die u zelf niet had kunnen bedenken.

5. Innovatieve productie

Generative Design kan inspirerende, maar complexe vormen opleveren die op het eerste gezicht niet maakbaar of veel te duur lijken. Nieuwe productietechnieken maken het echter mogelijk, haalbaar en betaalbaar.

Lees meer over Generative Design

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap