Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

30 maart 2017

Generative Design in de praktijk

Generative Design is een revolutionaire manier van ontwerpen. Met Generative Design software creëert niet u, maar uw computer sneller dan ooit legio ontwerpopties. U hoeft slechts aan de slag met de optie die het best aansluit op uw specifieke wensen, volledig geoptimaliseerd op materiaalgebruik, productiemethodes en kosten. Hoe wordt Generative Design in de praktijk toegepast? U leest het in dit artikel!

Generative Design in de praktijk

We vertelden al eerder wat Generative Design is, de voordelen en hoe u in 4 stappen van Generative Design concept naar productie komt. Deze vooruitstrevende ontwerpmethode lijkt misschien hoog gegrepen, iets voor in de toekomst, iets waar u zich nu echt nog niet mee bezig hoeft te houden. Toch wordt Generative Design al toegepast door een flink aantal bedrijven. Van innovatieve startups tot grote toonaangevende multinationals.

Airbus en Generative Design

Airbus is een van werelds grootste vliegtuigbouwers. Ongeveer de helft van alle straalmotor aangedreven vliegtuigen is afkomstig van dit bedrijf. Gewicht speelt bij het ontwerp- en productieproces uiteraard een grote rol. Elke kilo gewichtsbesparing leidt tot minder brandstofgebruik en een lagere CO2 footprint. Dankzij Generative Design in combinatie met 3D printing heeft Airbus een extreem duur onderdeel van hun A320 model veel goedkoper, sterker en lichter gemaakt. Bekijk de video.

Generative Design en 3D printing bij Hack Rod

Hack Rod ontwikkelt custom cars. Zij hebben met Generative Design het eerste autochassis ter wereld ontwikkeld. Om complexe vormen van het ontwerp snel om te zetten in een prototype gebruiken ze 3D printing en CNC technieken. Bekijk de video.

De eerste 3D geprinte sportschoen van Under Armour

Under Armour is gespecialiseerd in hoogwaardige sportkleding en accessoires. Bij de ontwikkeling van hun Arhitech lijn hebben ze Generative Design ingezet bij de ontwikkeling van de zool en hak. Dankzij Generative Design in combinatie met 3D printing kon die lichter en stabieler worden met toch voldoende dempingskracht om sporters te ondersteunen bij de meest intense workouts. Bekijk de video.

Bekijk Generative Design in de praktijk video’s

Kies een locatie

Europa

Wereld