4 redenen waarom u met Fusion 360 gemakkelijker samenwerkt aan multidisciplinair ontwerp

03 april 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Bekijk video Meld u aan op de nieuwsbrief

U staat er misschien niet bij stil, maar het ontwerp- en engineeringsproces is een heel sociale oefening. Ontwerpbeslissingen hebben een impact op meerdere partijen. Deze beslissingen maakt u het liefst samen, op het juiste moment op basis van de juiste informatie. Dat is nog niet zo eenvoudig. Fusion 360 laat ontwerpers, engineers, fabrikanten en klanten samenwerken aan projecten, zonder problemen zoals bestandsuitwisseling, versiebeheer, uploads en downloads.

fusion-360-samenwerken-collaboration-pdm-2.jpg

Fusion 360 biedt, naast legio ontwerptools, één centraal toegangspunt voor ontwerpdiscussies, correcties en vorige versies, op een desktop, in een webbrowser of op een mobiel toestel. Samen met uw team, fabrikanten en zelfs klanten kunt u sneller, meer doordachte keuzes maken.

Project communicatie daar waar het hoort…bij het ontwerp

We weten allemaal dat e-mail niet altijd de beste manier is om met elkaar te communiceren. Heeft u bijvoorbeeld 100% overzicht op uitstaande en binnengekomen taken / e-mails? Is uw ontwerpcommunicatie versnippert of centraal geborgen, daar waar het hoort...bij het ontwerp. Autodesk heeft goed gekeken naar de kracht van social media en het beste daarvan geïntegreerd in Fusion 360 en Fusion Team.

 1. Bekijk projecten en geef feedback direct in het ontwerp
  Wilt u als manager een project kunnen bekijken en samenwerken met het ontwerpteam? Zonder dat u moet beschikken over kostbare en lastige CAD software? Dat kan met Fusion Team. Elk teamlid heeft toegang tot discussies rondom het ontwerp, kan direct feedback geven of deze opvolgen. Hoe vaak worden deze conversaties niet gevoerd via ondoorzichtig en ineffectief e-mail verkeer?
   
 2. Start realtime review sessies in een webbrowser
  Heeft u snel feedback nodig op uw ontwerp? Start een live review sessie en deel uw ontwerp met wie u maar wilt. Genereer eenvoudig een link waarmee iedereen het ontwerp in een webbrowser kan bekijken en voorzien van commentaar, op desktop, tablet of smartphone.
   
 3. Bewaar alle versies van uw ontwerp
  Weet u altijd feilloos de juiste versie van een ontwerp of –document te vinden? Staat die in uw email, op de fileserver, in een dropbox, op een ftp-site? In de praktijk een bekend probleem, we weten het niet meer. Met Fusion 360 stuurt u uw model niet meer door naar uw team, slechts een link naar het model. Daarbij houdt Fusion 360 alle versies van uw ontwerp bij. Een model terugzetten naar drie of vier saves geleden? Met Fusion 360 gaat u gewoon naar de Version tab en u bent meteen waar u wilt zijn
   
 4. Deel uw ontwerp veilig met uw klant
  Met Fusion 360 deelt u uw ontwerp eenvoudig en veilig met uw klanten. Hoeveel tijd spendeert u aan het converteren van bestanden en het up- en downloaden van bijlagen? Dat is niet meer nodig. Er is geen viewer of speciale software en plugins nodig. Klanten bekijken het ontwerp gewoon in een hun browser. 

Bekijk live demo (video)

Lees meer over Fusion 360

Door samen te werken met Fusion 360 ontdekt u pas echt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Het gaat om meer dan CAD-modelleren. U geeft uw team toegang tot de informatie die het nodig heeft om doordachte beslissingen sneller te nemen.

Gebbe Meffert Account Manager - Machine- en apparatenbouw
Gebbe Meffert

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

 • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

 • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

 • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap