Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

21 maart 2017

Fusion 360 freeform parametrisch direct surface mesh modellering

U wilt starten met uw ontwerp, maar hoe begint u hieraan? Fusion 360 biedt freeform-, parametrische-, directe-, surface- en meshmodellering in één pakket. Gebruik de modelleertechniek die u het beste ligt om de klus te klaren!

Fusion 360 freeform parametrisch direct surface mesh modellering

Gratis webinar: Ontdek Fusion 360

Freeform modelleringstools in Fusion 360

Wanneer heeft u voor het laatst een conceptschets bekeken en u afgevraagd: hoe moet ik dat model vormgeven? Heeft u een planning opgemaakt voor de schetsopbouw? Heeft u hulpvlakken opgesteld, maar worstelde u met overgangen van de ene loft naar de andere ? Start met de freeform modelleringstools van Fusion 360 en deze uitdagingen behoren tot het verleden.

Parametrisch ontwerp in Fusion 360

Bij het ontwerpen van een product is het cruciaal te werken met parameters. Als u ooit andere CAD-tools zoals Inventor of Solidworks gebruikt hebt, dan begrijp u zeker de voordelen van een mathematische, ofwel een parametrische benadering van een CAD ontwerp. Dankzij parametrische relaties stromen alle aanpassingen direct door naar de rest van het ontwerp. Dat werkt ook zo in Fusion 360. Maak schetsen, stuur ze met vrijheidsbeperkingen, parameters of formules en maak van die 2D-schets eenvoudig en snel een 3D-geometrie.

Direct modelling in Fusion 360

Wilt u uw ontwerp niet parametrisch sturen? Schakel dan in Fusion 360 over naar de direct modelling modus. Hiermee verplaatst, wijzigt en roteert u geometrie zonder de complexe boomstructuur stuk te maken. Deze modus is ideaal om ook de geometrie van ontwerp gemaakt in andere CAD-tools te wijzigen, te herstellen of te starten met FEA of CAM.

Mesh modelling in Fusion 360

Ook meshbestanden kunt u rechtstreeks wijzigen en herstellen in de Fusion 360 CAD-tool. Neem stl's of obj's van uw scanner of een andere CAD-tool en wijzig ze rechtstreeks in hetzelfde pakket. Vervolgens kunt u direct parametrische bewerkingen aan het ontwerp toevoegen.

Kies de beste ontwerpmethode of combineer

Fusion 360 biedt u de flexibiliteit om uw favoriete modelleringsmethode te gebruiken die het beste past bij het ontwikkelingsproces van uw product. U kunt zelfs methodes combineren tot efficiënte workflows.

Bekijk live demo (video)

Lees meer over Fusion 360

Kies een locatie

Europa

Wereld