Kies de ontwerptool die bij u past in Fusion 360

Freeform-, parametrische-, directe-, surface- en meshmodellering in één pakket.

21 maart 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Fusion 360 tools in actie (video)

U wilt starten met uw ontwerp, maar hoe begint u hieraan? Fusion 360 biedt freeform-, parametrische-, directe-, surface- en meshmodellering in één pakket. Gebruik de modelleertechniek die u het beste ligt om de klus te klaren!

fusion-360-freeform-modelling-tools.jpg

Gratis webinar: Ontdek Fusion 360

Freeform modelleringstools in Fusion 360

Wanneer heeft u voor het laatst een conceptschets bekeken en u afgevraagd: hoe moet ik dat model vormgeven? Heeft u een planning opgemaakt voor de schetsopbouw? Heeft u hulpvlakken opgesteld, maar worstelde u met overgangen van de ene loft naar de andere ? Start met de freeform modelleringstools van Fusion 360 en deze uitdagingen behoren tot het verleden.

Parametrisch ontwerp in Fusion 360

Bij het ontwerpen van een product is het cruciaal te werken met parameters. Als u ooit andere CAD-tools zoals Inventor of Solidworks gebruikt hebt, dan begrijp u zeker de voordelen van een mathematische, ofwel een parametrische benadering van een CAD ontwerp. Dankzij parametrische relaties stromen alle aanpassingen direct door naar de rest van het ontwerp. Dat werkt ook zo in Fusion 360. Maak schetsen, stuur ze met vrijheidsbeperkingen, parameters of formules en maak van die 2D-schets eenvoudig en snel een 3D-geometrie.

Direct modelling in Fusion 360

Wilt u uw ontwerp niet parametrisch sturen? Schakel dan in Fusion 360 over naar de direct modelling modus. Hiermee verplaatst, wijzigt en roteert u geometrie zonder de complexe boomstructuur stuk te maken. Deze modus is ideaal om ook de geometrie van ontwerp gemaakt in andere CAD-tools te wijzigen, te herstellen of te starten met FEA of CAM.

Mesh modelling in Fusion 360

Ook meshbestanden kunt u rechtstreeks wijzigen en herstellen in de Fusion 360 CAD-tool. Neem stl's of obj's van uw scanner of een andere CAD-tool en wijzig ze rechtstreeks in hetzelfde pakket. Vervolgens kunt u direct parametrische bewerkingen aan het ontwerp toevoegen.

Kies de beste ontwerpmethode of combineer

Fusion 360 biedt u de flexibiliteit om uw favoriete modelleringsmethode te gebruiken die het beste past bij het ontwikkelingsproces van uw product. U kunt zelfs methodes combineren tot efficiënte workflows.

Bekijk live demo (video)

Lees meer over Fusion 360

Spendeer minder tijd aan het nadenken over modellering en meer tijd aan innoveren met Fusion 360!

Gebbe Meffert Account Manager - Machine- en apparatenbouw
Gebbe Meffert

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap