Waarom u het beste van engineering document management en document control moet combineren

24 maart 2017 in industrie Procestechniek, Energie & Maritiem

Download whitepaper Stel een vraag

Traditioneel worden CAD-bestanden en bijbehorende documenten opgeslagen via Windows Explorer in gedeelde projectfolders op fileservers. Zolang alle deelnemers met compatibele CAD-software werken, is deze traditionele manier van werken in gedeelde bestanden een prima oplossing voor de engineer en voor engineeringteams tot een bepaalde grootte. Zodra er bij een project ook externe partijen betrokken zijn die zich op een andere locatie bevinden en die een andere CAD-applicatie gebruiken, voldoet deze manier van werken echter niet meer.

Ondersteuning voor review- en goedkeuringscycli

Reviews, goedkeuringen en revisies van CAD-bestanden vinden vaak plaats buiten de Windows Explorer-omgeving en het gebeurt regelmatig dat deze taken worden uitgevoerd door mensen die geen toegang hebben tot de benodigde CAD-applicaties.

Om die reden is een professionele engineering document management oplossing nodig zodat meerdere engineers en andere betrokkenen effectief kunnen werken aan dezelfde CAD-bestanden. Zonder een dergelijke oplossing kan het beheren van revisies van CAD-bestanden tijdens review- en goedkeuringscycli een behoorlijk ingewikkelde aangelegenheid worden voor de engineer en andere projectbetrokkenen.

Oplossing voor engineering databeheer en controle

De groep projectbetrokkenen is zeer gevarieerd. Het gaat meestal om ontwerpers, engineers, document controllers, project managers en andere reviewers. En ieder van hen heeft zo zijn eisen. Vanwege deze diversiteit moeten bedrijven nu op zoek gaan naar databeheeroplossingen die niet alleen voldoen aan de wensen van alle projectbetrokkenen, maar die ook één platform bieden met een optimale document management & control functionaliteit.

Kies voor het beste van beide werelden

Deze zoektocht naar één enkele allesomvattende oplossing sleept vaak lang aan en levert uiteindelijk niet het gewenste resultaat omdat zo’n oplossing zonder enige compromissen simpelweg niet bestaat. Ons advies op basis van onze ervaring en expertise is daarom ook om te kiezen voor een gecombineerde ‘best of breed’-oplossing. Lees meer over Engineering Data Management vs. Document Control.

Integreer Engineering Data Management en Document Control

Engineers willen een naadloze integratie tussen hun ontwerptools (AutoCAD, Inventor) en het Engineering Data Management systeem (Autodesk Vault), plus volledige flexibiliteit. Document controllers en projectmanagers willen daarentegen volledige controle over het proces om kosten en deadlines binnen de perken te houden. Zijn beide belangen wel realiseerbaar met één enkel systeem?

Download whitepaper

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap
You are currently visiting the Dutch website, would you like to see this page in English?