Naar hoofdinhoud

28 oktober 2020

Enabling Europe: de internationalisering van Cadac

Op 1 oktober 2020 zijn vier nieuwe collega’s uit Portugal, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bij Cadac Group gestart. Zij zullen de Portugese, Spaanse, Engelse en Franse markt nog beter van dienst zijn door klanten te woord te staan in hun eigen taal, een vereiste om op te treden als internationale dienstverlener en kennispartner. Met de werving van onze nieuwe collega’s zijn we weer een stap dichter bij het waarmaken van onze groeiambities in de rest van Europa.

map europa cadac

De digitalisering staat niet stil, en Cadac dus al zeker niet. 34 jaar geleden begon Cadac als CAD Advies Centrum en groeide al snel tot de grootste Autodesk-leverancier van de Benelux. De laatste jaren hebben we een ingrijpende omslag gemaakt van softwareleverancier naar dienstverlener. Dit betekent dat we onze klanten volledig ondersteunen met de transformatie naar het digitale tijdperk met software, diensten, trainingen en experts. Het volledige aanbod van Cadac sluit direct aan op de meest actuele thema’s in de bouw, werktuigbouw, procesindustrie, infra, overheid en luchtvaart. De volgende stap? Enabling Europe: de internationalisering van Cadac.

De focus ligt op verdere expansie in Europa. “We staan nog maar aan het begin van het digitale tijdperk”, aldus Jan Baggen, CEO Cadac Group. “Er wachten ons enorme opgaves. De bouw van miljoenen woningen, voedsel voor een explosief groeiende wereldbevolking, de klimaattransitie. Het moet allemaal efficiënter, sneller, zuiniger en duurzamer. Digitalisering, automatisering en robotisering zijn de instrumenten. Wij faciliteren en innoveren.”

Opening nieuwe kantoren

Als we de stap willen maken van softwareleverancier naar kwalitatieve dienstverlener en hoogwaardige kennispartner in het buitenland, dan dienen we bereikbaar te zijn voor onze klanten, waar zij zich ook bevinden. Cadac was al jaren op meerdere plaatsen in en buiten Europa aanwezig zoals België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Verenigde Staten en Australië. Dankzij het succes in deze landen heeft Cadac dit jaar verschillende kantoren in Spanje, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen geopend.

Internationale medewerkers

In 2019 kondigde Jan Baggen aan op zoek te zijn naar 100 nieuwe medewerkers, niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa. We willen de nieuwe markten een optimale service bieden en schakelen daarom locals in die de taal perfect beheersen en thuis zijn in de cultuur. Op 1 oktober 2020 startten vier nieuwe medewerkers uit Portugal, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Drie ervan verhuisden naar Heerlen om aan de slag te gaan in het hoofdkantoor. Hier zitten ze bij de kennisbron en kunnen ze de Europese markt optimaal van dienst zijn. Ook hebben we een Engelstalige accountmanager in Londen aangesteld, hij kan daar de markt verder veroveren door fysiek aanwezig te zijn bij potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk.

Website in zes talen

Daarnaast zijn we druk in de weer met het vertalen van het digitale platform van Cadac zodat onze content optimaal aansluit op de verwachtingen van klanten in heel Europa. Naast het Nederlands, Engels en Duits zullen alle functionaliteiten van het platform ook beschikbaar worden gesteld in het Frans, Portugees en Spaans.

Coronacrisis

Ook Cadac voelt de gevolgen van de coronacrisis, maar realiseert zich dat juist nu de digitalisering het issue van de komende jaren blijft. “Digitalisering zet door, zonder enige twijfel. Misschien wel harder dan ooit, nu we noodgedwongen meer op afstand doen”, aldus Jan. Ook daarom realiseert Cadac zich de urgentie van het optimaliseren van het online platform, de digitale plek waar klanten en specialisten elkaar ontmoeten en waarop alles digitaal afgehandeld wordt. Jan vervolgt “Enabling digital is onze corebusiness, wij ondersteunen organisaties en bedrijven in het realiseren van hun digitale ambities. Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf, maar we helpen anderen vooruit”.

Wil je ook onderdeel uitmaken van een internationale organisatie? Bekijk dan onze open vacatures. Meer informatie over onze toekomstplannen? Daar vertellen wij graag meer over via onze social media kanalen, of neem direct contact met ons op. 

Contact opnemen

Kies een locatie

Europa

Wereld