Eerste fase UOB van start: lang gekoesterde wens in vervulling

Eind 2017 hebben Cadac Group en Itannex de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB)

02 mei 2018

Maak een afspraak Stel een vraag

Eind 2017 hebben Cadac Group en Itannex de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB), waarmee in nauwe samenwerking met een aantal fabrikanten gelijksoortige en uitwisselbare objecten voor de installatiebranche worden gecreëerd. Vanuit een stuk sociale innovatie wordt het hiermee mogelijk om slimmer (samen) te werken.

Als gelegenheidscombinatie met de toepasselijke naam CIC (Cadac Itannex Corporation) hebben beide organisaties hiertoe eind 2017 een gezamenlijke presentatie gegeven aan Uneto-VNI, waarbij beide directeur-eigenaren aanwezig waren om de samenwerking te bekrachtigen.

Met trots kondigen beide organisaties nu aan dat zij deze maand de opdracht hebben ontvangen van Uneto-VNI voor de eerste fase van dit spraakmakende project. ''Dankzij deze unieke samenwerking is er overeenstemming over de visie en strategie van de ontwikkeling van standaarden in onze industrie. Door onze kennis en kunde te bundelen versterken we samen de positie van de installatiebranche'' aldus Jan Baggen, CEO van Cadac Group. Wim Bremmer, CEO van Itannex voegt toe ''Wij zijn verheugd met deze samenwerking en ik ben ervan overtuigd hiermee efficiënter te kunnen samenwerken en beter gebruik te maken van de kennis aanwezig in beide organisaties''.

Cadac Group en Itannex zijn beide solide marktleiders van op Autodesk programmatuur gebaseerde oplossingen voor de installatiebranche. De later te ontwikkelen UOB-oplossing  is primair gebaseerd op het standaard BIM-ontwerpplatform Revit, waarbij is voorzien in een open ontwikkelinterface. De opgeleverde data is in een neutraal Revit-formaat én in het open IFC-formaat beschikbaar.

Dit project wordt gefaseerd uitgevoerd, waarbij het de bedoeling is dat in een latere fase content en een intelligente configurator (met daarin alle productlogica) ontwikkeld gaat worden.

De beide organisaties achter CIC kennen een uitstekend trackrecord met evenzo goede referenties. Deze partijen zijn stevig gefundeerde organisaties, wat een hoge mate van continuïteit oplevert. Door middel van gebundelde kwaliteit is CIC in staat om een eerste aanzet te geven aan een robuuste oplossing met een open architectuur. Vooral de samengevoegde kennis en ervaringsdeskundigheid geeft een stevig draagvlak voor niet alleen de Uneto-VNI leden, maar ook voor de vele fabrikanten en toeleveranciers.

Dankzij deze unieke samenwerking is er overeenstemming over de visie en strategie van de ontwikkeling van standaarden in onze industrie. Door onze kennis en kunde te bundelen versterken we samen de positie van de installatiebranche

Jan Baggen Chief Executive Officer - Cadac Group Holding
Jan Baggen

Voor meer informatie over CIC en de UOB-oplossing kunt u contact opnemen met:

Cadac Group:
Stijn Lockefeer
Operations Director
stijnlockefeer@cadac.com


Itannex:
Nico Ruikes
Director Business Development
nico.ruikes@itannex.comCadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store  

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

  • Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

  • Wet kwaliteitsborging: stimulans of last voor de bouw? (deel 2)

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap