De ingrediënten voor een succesvolle BGT transitie bij Gemeente Harderwijk

03 november 2016

Lees het hele verhaal

Net als alle andere gemeente in Nederland moest ook Harderwijk in 2016 de informatie in de GBKN opgewaardeerd hebben naar de specificaties van de BGT. En dat was een flinke klus! Als zelfregistrerende gemeente wilde Harderwijk dit op eigen kracht uitvoeren, maar zocht toch al snel met Cadac Group de samenwerking op. Middels detachering hebben wij de gemeente kunnen helpen en inmiddels kunnen we van een succesvolle en complete transitie naar de BGT spreken.

In 2014 startte Gemeente Harderwijk met de voorbereiding op de BGT transitie. Net als buurgemeenten Zeewolde en Ermelo koos Harderwijk voor de softwareoplossing van NedGraphics (TopoCAD i.c.m. met NGDW). Johan Ruiter, GIS Specialist bij gemeente Harderwijk: “Na een pilot konden we een inschatting maken van de klus. Zo berekenden wij dat er zo’n 730 uur nodig zou zijn om het voor elkaar te krijgen.

Geen probleem dachten we, dat kunnen we gemakkelijk zelf met onze eigen mensen doen. De realiteit bleek anders, want na enkele maanden ontdekten we dat het toch minstens 3 keer zoveel tijd ging kosten.

Lees verder

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap