De eerste Cadac Summit een groot succes!

Hét multidisciplinaire congres over het creëren, beheren en delen van digitale ontwerp- en gebiedsinformatie.

03 oktober 2016

Bekijk de Aftermovie

Wat 24 jaar geleden begon als de NedGraphicsdag voor overheid en infra, later gecombineerd met het BIM Congres voor de bouwsector, is nu uitgegroeid tot de Cadac Summit. Door toevoeging van de maak- en procesindustrie is de Summit het énige multidisciplinaire congres in Nederland over het creëren, beheren en delen van digitale ontwerp- en gebiedsinformatie. Dankzij de geweldige opkomst van 800 enthousiaste bezoekers, 60 inspirerende sprekers, meer dan 30 hightech partners en een hilarische afsluiting van De Speld, was deze eerste editie zeer geslaagd!

cadac-summit-059-1920.jpg

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Traditiegetrouw had Richard Goossens de eer om de aftrap te verzorgen. “de wereld gaat de komende jaren fundamenteel veranderen. Zo snel en op zoveel verschillende terreinen tegelijkertijd, dat we nu niet meer leven in een tijdperk van grote veranderingen, maar veranderen van tijdperk. Een tijdperk, met nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, maar ook met nieuwe spelregels. Steeds meer mensen, diensten en dingen zullen door het ‘Internet of Things and Services’ met elkaar verbonden worden en met elkaar gaan samenwerken. Het thema van de dag is dan ook: Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Want alleen met multidisciplinaire- en sector overstijgende verbinding komen we verder en blijven we onze concurrentie een stap voor.”

De Blauwe Revolutie

Bart Roeffen, Creatief Architect bij DeltaSync, liet ons zien hoe het concept van ‘drijvend bouwen’ dé oplossing is voor de grote uitdagingen die ons binnen een paar jaar te wachten staan: een sterk groeiende wereldbevolking die zich in stedelijke agglomeraties concentreert, voedselvoorziening voor deze gebieden, omschakeling van fossiele brandstoffen op schone energie, et cetera.

De duurzame deltastad van de toekomst is een stad met een grote positieve impact op deze uitdagingen. We moeten anders gaan bouwen en water biedt hiervoor ongekende mogelijkheden. Onze planeet bestaat immers voor 70% uit water en de meeste groeisteden liggen aan de kust. Slechts 1% van de oceaan bebouwen met drijvende steden zou al voldoende zijn. Water biedt ruimte aan klimaatbestendige stadsuitbreidingen die CO2 en afvalwater opvangen. Hiermee kunnen we biobrandstoffen en voedsel produceren in drijvende algenplantages en aquacultuur. Zo kunnen drijvende steden een échte circular en biobased economy aanjagen en een positieve impact hebben op de planeet.

Inspirerende breakout sessies

In maar liefst 30 breakout sessies lieten onze (gast)sprekers de belangrijkste ontwikkelingen in de overheid, infra, bouw, machinebouw en procesindustrie zien. Inspirerende en praktische inzichten van toonaangevende organisaties en bedrijven. Denk aan diverse gemeentes, Alara-Lukagro, Allseas, Antea Group, Autodesk, BAM, Benthem Crouwel Architects, BIM Loket, Dantuma Wegkamp, De Meeuw Bouwsystemen, Enable-U, iNFRANEA, Kropman Installatietechniek, Maene L. nv, Nooteboom Trailers, Radan, Radial SG, SMRT Projects, TFH technical services, Total, Transoft Solutions, Uneto-VNI, Van der Sluis Technische Bedrijven, Vicoma en Yellax.

Hightech bedrijvenmarkt

Tussen de sessies was er voldoende gelegenheid om te netwerken en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast waren er spectaculaire live demonstraties van nieuwe technologieën bij meer dan 30 partners op de bedrijvenmarkt. Naast hardware zoals 3D printers, 3D scanners en een laser cutter, waren het vooral de virtual- en augmented reality oplossingen die de aandacht trokken.

Bezoekers konden zich onderdompelen in de virtuele wereld met een Oculus Rift of HTC Vive. Of de virtuele wereld ervaren in de fysieke wereld met de HP Sprout (3d-scanning en direct bewerken), HP Zvr (holografische 3D monitor) en de spectaculaire HoloLens van Microsoft, een primeur in Nederland!

Bekijk de Aftermovie

Wij kijken uit naar de volgende editie! U ook?

De bezoekers waren erg enthousiast. Het congres sluit perfect aan op een markt die zich steeds sneller ontwikkelt. Wij kijken dan ook graag uit naar de volgende editie. Wilt u er ook volgend jaar bij zijn? Houd dan onze website in gaten.

Richard Goossens Algemeen Directeur - NedGraphics
Richard Goossens

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Meer voorbereidingstijd invoering Omgevingswet

  • NedGraphics sluit zich aan bij de boodschap van GeoBusiness Nederland en Geo-Informatie Nederland

  • Webinar – Launch AutoTURN 11

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap