Naar hoofdinhoud

Kies een land om de inhoud te bekijken die specifiek is voor uw geografische locatie en taal

24 maart 2017

De beste oplossingen voor Engineering Data Management en Document Control

De zoektocht naar één enkele allesomvattende oplossing voor Engineering Data Management en Document Control sleept vaak lang aan en levert uiteindelijk niet het gewenste resultaat omdat zo’n oplossing zonder enige compromissen simpelweg niet bestaat. Ons advies op basis van onze ervaring en expertise is daarom ook om te kiezen voor een gecombineerde ‘best of breed’-oplossing.

De beste oplossingen voor Engineering Data Management en Document Control

Kies Autodesk Vault voor Engineering Data Management

Cadac Group is al meer dan 30 jaar actief in het speelveld van Engineering Data Management (EDM). In al die jaren hebben we gemerkt dat de eisen die aan een EDM-applicatie worden gesteld, steeds complexer worden door het inzetten van discipline specifieke CAD-applicaties.

Hierdoor is Autodesk Vault een optimale Engineering Data Management tool omdat Vault integratie biedt met meerdere CAD- en engineeringtools. Zowel engineers als ontwerpers krijgen hiermee een oplossing ter beschikking waardoor zij niet meer afhankelijk zijn van allerlei interne afspraken en procedures op papier. Autodesk Vault kan deze procedures namelijk automatiseren. Projectteams kunnen daardoor optimaal samenwerken en elkaars ontwerpdata gecontroleerd gebruiken zonder het risico fouten te maken.

Kies Microsoft SharePoint voor Document Control

Om projectinformatie laagdrempelig naar andere afdelingen en derde partijen te kunnen ontsluiten, is een collaboratieplatform zoals Microsoft SharePoint vereist. Veel bedrijven maken reeds gebruik van SharePoint als platform voor het opslaan van bestanden, het ondersteunen bij samenwerken aan documenten en het gecontroleerd delen van documenten met collega’s en projectleden, zowel binnen als buiten de organisatie. SharePoint kan dus vooral worden gezien als de opvolger van fileservers, public folders, centrale mailboxen en bestanduitwisseling via FTP, Dropbox, WeTransfer, etc.

Daarnaast is SharePoint een open platform en biedt het ruimte aan applicatieontwikkelaars zoals Cadac Group om add-ons te ontwikkelen zoals de document control oplossing Cadac Organice DCS voor de grotere engineeringbedrijven. Met Cadac Organice DCS zijn organisaties veel beter in staat om hun documentstromen en revisieprocessen projectmatig te bewaken en te controleren. Cadac Organice DCS introduceert hiervoor vooraf gedefinieerde en taakgestuurde workflows om documentstromen te beheren. Zowel intern als naar externe partijen. Door de grotere transparantie en controle die integratie met Cadac Organice DCS oplevert, worden de revisieprocessen korter en wordt de kans op fouten aanzienlijk verminderd. Met enorme kostenbesparingen als gevolg.

Integreer Autodesk Vault met SharePoint

Zou het niet mooi zijn als engineers kunnen profiteren van een nauw geïntegreerde toolset (Autodesk Vault), en projectmanagers eenvoudig met alle stakeholders van een project kunnen samenwerken en daarbij alles onder controle houden (SharePoint)? Het kan! Lees in dit artikel hoe.

Download whitepaper

Kies een locatie

Europa

Wereld