Naar hoofdinhoud

12 juli 2021

DAQS.IO en Cadac Group sluiten samenwerkingsverband

Digital enabler Cadac Group en startup softwareontwikkelaar DAQS.IO slaan de handen ineen. Door het toenemende gebruik van Autodesk Docs (BIM 360 Docs), onderdeel van de Autodesk Construction Cloud, in combinatie met Autodesk Revit neemt ook de vraag naar betrouwbare modelinformatie toe. Deze moet steeds vaker conform de ILS Ontwerp & Engineering standaarden zijn.

collaboration samenwerking

Met deze samenwerking wordt kennis en kunde gebundeld. Dankzij de expertise van Cadac Group op het gebied van BIM en o.a. de levering en implementatie van de Autodesk Construction Cloud-producten en Revit-oplossingen, gecombineerd met de vakinhoudelijk expertise van de DAQS-specialisten zorgt voor een verrijking en verbreding voor organisaties die hun werkzaamheden willen optimaliseren en valideren. Daarnaast is Cadac Group de enige reseller van DAQS Data Analytics in Nederland.

Met DAQS Data Analytics analyseert u met één druk op de knop of uw Revit-modellen voldoen aan ILS Ontwerp & Engineering standaarden, zodat u de kwaliteit van de informatie van uw Revit modellen kunt garanderen aan uw projectbetrokkenen. De ILS Ontwerp & Engineering is er om de informatiebehoefte voor de ontwerp- en engineeringsfase eenduidig en herkenbaar te communiceren. Hierin wordt vastgelegd welke informatie waar, door wie en wanneer in het proces aanwezig moet zijn.

DAQS Data Analytics biedt modelleurs, projectmanagers en BIM-managers inzage in welke mate een Revit-model voldoet aan ILS Ontwerp & Engineering. Dit wordt inzichtelijk gemaakt met een eenvoudig te lezen ‘dashboard’ die u leidt naar die onderdelen die nog aandacht nodig hebben.

DAQS Data Analytics biedt organisaties:

  • Kwaliteitsoverzichten en procesvoortgang van eigen disciplines en derde partijen;
  • Inzage in waar kosten kunnen worden bespaard en efficiency kan worden vergroot;
  • Mogelijkheden om modelleer kosten te reduceren;
  • Inzichten in het modelleerproces;
  • Projectstatus en -voortgang;
  • Inzichten in ontwikkeling van BIM capaciteiten van betrokken medewerkers;
  • Inzichten in wie welke trainingsbehoefte heeft;
  • Tijdbesparing t.o.v. semi handmatige IFC analyses.

Ontdek DAQS Data Analytics


Over DAQS.IO
DAQS.IO is een tech startup, onder andere winnaar van de Autodesk Forge Hackathon voor automation. Tijdens een onderzoek voor een Nederlandse organisatie naar de mogelijkheden van Autodesk Forge raakten zij enthousiast en begonnen met het bouwen van een prototype van een Revit health check-tool. Deze tool groeide en transformeerde in een dienst die nu publiekelijk beschikbaar is. Bij de totstandkoming hebben vakinhoudelijke specialisten een bijdrage geleverd door het delen van inzichten, kennisdata en tijd.

Meer informatie: www.daqs.io

Over Cadac Group
Cadac Group is een toonaangevende aanbieder van software en consultancy aan verschillende bedrijfstakken, zoals de bouw- en infrasector en maakindustrie. Als Autodesk Platinum Partner en Microsoft Gold Partner gaat Cadac Group voorop in de digitale transformatie. Met betrouwbare softwareoplossingen en branchespecifieke kennis helpt Cadac Group de design-, maak- en gebruiksprocessen van bedrijven te digitaliseren. Cadac Group is een van de grotere internationale spelers met kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Australië. In Nederland is Cadac Group gevestigd in Heerlen (hoofdkantoor), Vianen en Meppel.

Meer informatie: www.cadac.com

Kies een locatie

Europa

Wereld