Naar hoofdinhoud

23 februari 2021

Blog | CTO & CPQ in de praktijk: pas configuratoren toe in de bouw

In de bouwindustrie groeit de vraag om te digitaliseren. In de praktijk merkt Maurice Laumen, accountmanager AEC, dat het daar niet bij blijft. Ook de vraag naar het aanpassen van processen om een verbetering tot stand te krijgen blijft toenemen. Steeds meer gesprekken met klanten draaien om digitalisering en industrialisatie. De verbetermogelijkheden zijn enorm, maar volgens Maurice hoeven deze niet altijd zo complex te zijn. Lees erover in zijn blog.

cto cpq in de praktijk

True story:

Uniek als ik ben, heb ik in het coronatijdperk besloten om een aantal klusprojecten aan huis te starten. Ik heb namelijk een deels overdekt terras naast nog een strook grond waar ik geen gebruik van maak. Een perfect stuk om mijn terras mee uit te breiden met overkapping én bergruimte.

Natuurlijk ga je dan in deze tijden om je heen kijken, navraag doen bij mensen die een verglijkbaar project zijn gestart en eindig je op het internet zoekend naar de beste prijs-kwaliteitcombinatie. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een bedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Als Cadac’er heb ik natuurlijk hoge verwachtingen van digitale platformen en op deze website dacht ik duidelijke informatie te kunnen vinden.

Het viel mij een beetje tegen dat ik, na het plaatsen van mijn bestelling, tóch nog even moest mailen. Nadat ik enthousiast mijn mailbox gedurende 24 uur regelmatig had ververst, had ik nog steeds geen reactie van het bedrijf. Zonder zichtbare teleurstelling heb ik het bedrijf gebeld. Ik werd direct te woord gestaan door een behulpzame medewerker die mij geduldig door alle mogelijkheden heen loodste en na het maken van mijn gewenste keuzes had ik een idee van de prijs. Ik heb toen nogmaals een overkapping samengesteld, opgesomd in een e-mail en verzonden. Zoals te verwachten, heb ik ook hier 24 uur mijn mailbox met regelmaat ververst en uiteindelijk toch maar de telefoon gepakt. Wederom een behulpzame medewerker gesproken die direct op zoek ging naar mijn e-mail in een overvolle inbox. Ik ontving daarop ook direct een offerte en tekening. De offerte viel een beetje tegen, en ik heb met moeite afscheid genomen van een extra raam in de zijwanden. Want ja, dit is niet het enige bouwproject dat op de planning staat.

Zoals verwacht: aanpassing gestuurd, nieuwe offerte gekregen en de bestelling bevestigd. In het voorjaar is het zover; ik heb twee rechterhanden weten te overtuigen om mij over zes weken te assisteren bij het bouwen van de nieuwe overkapping. Liever had ik dat volgende maand al gedaan, maar de levertijd werd verlengd. Blijkbaar zijn nog een aantal mensen net zo uniek als ik, en wordt er in coronatijd veel geklust in en om het huis. Het bedrijf gaf aan gemiddeld 30 offertes per dag op te stellen, een tijdrovende taak als je het mij vraagt.

Maar, ik zou niet bij Cadac werken als ik hier niet direct mogelijkheden zou zien. Zoveel verloren tijd en omzet die gepaard gaan zonder optimalisatie van deze processen. CPQ- en CTO-oplossingen zijn uitkomsten voor bedrijven zoals deze; die tijdens Corona afhankelijk zijn van online bestellingen. Ik heb mijn bevindingen gedeeld met het bedrijf, maar helaas waren zij te druk met het handmatig opstellen van offertes om tijd te maken voor het inregelen van een configurator.

Wellicht had je al in de gaten dat ik met een kleine omweg een punt wil maken? Wanneer dit bedrijf, waarvan er zoveel zijn in Nederland en België, de huidige techniek van CPQ (Configure Price Quote) en CTO (Configure to Order) zou inzetten, zullen zij hun investering terugverdienen binnen vier tot zes overkappingen. Misschien wel eerder, mochten andere kopers dat extra zijraampje niet annuleren..

Bedrijven vergeten vaak dat je met CTO en CPQ laagdrempelig kunt beginnen. Een configurator kan ingeregeld worden op een eigen website, je hebt direct contact met een potentiële klant en je bespaart heel veel inspanningen. Alleen hetgeen wat te leveren is, wordt ook daadwerkelijk samengesteld en de klant weet direct waar hij aan toe is. Twijfel je of jouw klanten hier behoefte aan hebben? Vergelijk het dan eens met de rij die op een gemiddelde dag in de keukenafdeling van Ikea staat, achter de kasten- en keukenconfiguratoren.

Hiermee wil ik graag aansporen om eens na te denken in hoeverre bedrijven kunnen industrialiseren en optimaliseren dankzij de inzet van oplossingen zoals CPQ en CTO. Ben je benieuwd wat deze oplossingen voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ik ga graag vrijblijvend in gesprek, en kan altijd adviseren wat de do’s en dont’s zijn.

Neem contact op


mauicelaumen-zw
Cadac Group

Maurice Laumen

Accountmanager AEC

Kies een locatie

Europa

Wereld