CrosbyIP Lifting Clamps is de concurrentie een stap voor dankzij simulatie in Inventor

07 april 2017 in industrie Machine- & Apparatenbouw

Lees meer Stel een vraag

CrosbyIP is onderdeel van de Crosby Group en is met haar range hijsklemmen, de CrosbyIP Lifting Clamps, dé innovatieve marktleider in Europa. CrosbyIP werkt met Autodesk Inventor voor het modelleren van de klemmen en het tekenen van de onderdelen. Daarnaast wordt Inventor ook ingezet voor FEM-sterkteberekeningen van de onderdelen en simulaties van de klemmechanismen.

Simulatie om concurrerend te blijven

CrosbyIP maakt de compactste klemmen die in markt te koop zijn. Dat betekent dat ook de grendelhefboom, om de klem te open en te sluiten, ook compact (klein) moet zijn. Hiervoor moet het koppel voor de bedieningskracht zo laag mogelijk zijn. Dankzij Dynamic Simulation in Inventor kon Crosby het te bedienen koppel met maar liefst 40% reduceren en zo de meeste compacte hijsklemmen blijven produceren.

Lees het hele verhaal

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • Autodesk komt met nieuwe trade-in actie voor verouderde softwarelicenties

  • Cadac zoekt weer 25 senior consultants en operations managers

  • Wie gaat het nieuwe digitale platform van Cadac leiden?

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap