Naar hoofdinhoud

17 juni 2021

CPQ-partner KBMax sluit zich aan bij Epicor

Eerder deze maand werd KBMax overgenomen door Epicor. KBMax is de CPQ-partner van Cadac Group. Samen realiseerden ze diverse succesvolle projecten voor diverse klanten. Zowel KBMax als Cadac Group kijken positief naar de overname. De samenwerking blijft bestaan en krijgt nu nog meer potentie.

cpq configure price quote

Configure, price, quote, afgekort CPQ, is een oplossing die ondersteuning biedt om offerte-productietijd aanzienlijk te versnellen en daarmee een forse besparing te realiseren. Het stroomlijnen van uw bedrijfsprocessen in de maakindustrie en de modulaire bouwindustrie speelt hierbij een belangrijke rol. CPQ en productconfiguratie gaan vaak hand in hand. Dankzij een productconfigurator kunnen bedrijven het bestelproces automatiseren en productaanvragen van klanten worden in realtime omgezet naar gegenereerde offertes, beschrijvingen, facturen en gedetailleerde engineeringstekeningen. 

KBMax, CPQ-softwareleverancier, en digital enabler Cadac Group kondigden in 2020 een samenwerkingsverband aan om bedrijven in de maakindustrie en de modulaire bouwindustrie in staat te stellen een visuele productconfigurator te integreren in een digitale omgeving die de klanttevredenheid, offerte- en productiesnelheid verhoogd. Hierbij levert KBMax het CPQ-platform en de CPQ-experts van Cadac ondersteunen in het toevoegen van visualisatie en CAD-automatisering. Samen realiseerden ze diverse succesvolle projecten voor diverse klanten in de bouw en werktuigbouw. 

Eerder deze maand maakte KBMax bekend dat zij zijn overgenomen door Epicor, leider in productiviteitsoplossingen voor de productie-, distributie-, detailhandel- en dienstensector. Overnames zijn niet in alle gevallen goed nieuws, maar in dit geval wel. Dankzij de overname van KBMax door Epicor wordt de CPQ-software verrijkt met 50 jaar ervaring in ERP-software en diepgaande kennis van de B2B-industrie van Epicor. KBMax-klanten zullen profiteren van toegang tot meer technologische oplossingen en diensten onder de merknaam Epicor, in combinatie met een naadloze overgang en gegarandeerde continuïteit.

Ook Cadac is verheugd over dit nieuws. KBMax garandeert totale bedrijf continuïteit en het bestaande team blijft ongewijzigd. De grote verandering? KBMax zal deel uitmaken van een groot en stabiel geheel, waar ruimte is om de bestaande CPQ-oplossingen nog verder te optimaliseren. Dit komt de samenwerking alleen maar ten goede.

In samenwerking met KBMax en Epicor blijft Cadac klanten CPQ-ondersteuning bieden. Bent u benieuwd of Cadac u kan helpen met CPQ toe te passen in uw organisatie? Wij werken dagelijks met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van uw vakgenoten. Ontdek meer over de configure, price, quote (CPQ) mogelijkheden van Cadac.

Ontdek meer

Meer informatie

Wilt u meer weten over cadac group of heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Kies een locatie

Europa

Wereld