Naar hoofdinhoud

08 oktober 2021

Cadac zoekt nog vijftig technische HBO’ers en academici met een ICT-hart

Honderd topvacatures voor HBO’ers en academici bij Cadac Group, in te vullen binnen vier jaar. Met dit bericht haalden we iets meer dan twee jaar geleden de pers. “Lukt je nooit”, kreeg ik links en rechts te horen. Businessinformatieanalisten, dataspecialisten, CPQ-consultants; er wordt om ze gevochten. Waarom zouden die een carrière overwegen bij een bedrijf als Cadac Group?

honderd-topvacatures-1280

Nou, dat bleek wel mee te vallen. We zitten we precies op schema: ruim 50 nieuwe specialisten hebben hun entree gemaakt bij de Cadac-familie. Zelfs in coronatijd hebben we gemiddeld twee mensen per maand aangenomen waarmee de Cadac Group de kaap van 250 medewerkers inmiddels heeft gerond. We zitten dus pas op de helft en ja, het is in de huidige arbeidsmarkt niet eenvoudig om jong talent en ervaren automatiseringsrotten te vinden en te binden. Overheden, bedrijven, non-profitorganisaties; allemaal hengelen ze in dezelfde vijver naar de mensen die het verschil kunnen maken. Die begrijpen dat we midden in de transitie van digitalisering zitten.

100 nieuwe topvacatures bij Cadac Group

Carrièrekansen

Ze kunnen inderdaad kiezen en dan rolt het kwartje vaak onze kant op. Waarom? Omdat we ons bij de Cadac Group richten op de grootste uitdagingen, omdat we altijd voorop willen lopen. We willen onze concurrenten een stapje voor zijn en digitale oplossingen in de markt zetten voordat de markt zelf daar überhaupt aan gedacht heeft. Dat levert veel interessante en boeiende projecten op waar specialisten graag hun tanden in zetten. En dat doen ze samen in teams waar ervaren rotten en jong talent samenwerken met onze klanten. Een ideale leer- en groeiomgeving met volop carrièrekansen. 

Talenten met ambitie

Cadac was nog niet zo heel lang geleden een leverancier van CAD-software met bijbehorende opleidingen en service. We detacheerden daarnaast tekenaars en ontwerpers, we bouwden documentenbibliotheken, we volgden de vraag uit de markt. Die software is er nog, uiteraard, maar dan als middel waarmee we onze klanten helpen te digitaliseren. Enabling digital is niet voor niets onze slogan. We leren de bedrijven in de industrie, de logistiek, infra en de bouw software te gebruiken om sneller in 3D te ontwerpen, hun data stromen beter te managen en te efficiënter te produceren. Onze mensen zitten aan tafel bij directies, ondernemers en managementteams, ze bedenken oplossingen, sturen mee en worden betrokken bij strategische besluiten. Het zijn topconsultants, digitale enablers, precies dat type mens waar deze tijd om vraagt. En het werk behelst precies die inhoud wat talenten met ambitie zoeken. Het gaat hen om inhoud, uitdagingen. Dáárvoor komen ze naar Cadac.

Digitaal ontwerpen

Dat digitaal ontwerpen de toekomst zou domineren, dat was wel duidelijk toen we in 2019 onze groeiambities ontvouwden en die honderd vacatures openden. Maar dat het zo snel zou gaan, onder meer aangejaagd door de coronapandemie, dat hadden wij ook niet kunnen bevroeden. Onze internationale helpdesk in Heerlen is exponentieel gegroeid. Op afstand helpen onze experts tientallen bedrijven in onder meer Spanje, Duitsland, de Benelux, Scandinavië en Engeland met hun digitale processen. Onze Creators, ons jong HBO en academisch opgeleid talent, verdiepen zich bij bedrijven en organisaties op locatie in de digitale mogelijkheden. Het accent ligt daarbij niet langer op het ontwerpen en CAD-tekenen zelf, maar puur op het automatiseren, op het enablen en het inzetten van de juiste softwareprogramma’s, op de integratie van softwaresystemen. Onze verkopers van vroeger zijn de consultants van nu.

Werk mee aan interessante projecten

De Cadac Group wil de komende jaren verder groeien en dat kan alleen als we de juiste talenten kunnen binnenhalen. Nog een kleine vijftig te gaan, de komende twee jaar, maar dat kunnen er best meer zijn. Gaan we die vinden? Zeker wel. Omdat we voor steeds meer aansprekende bedrijven en organisaties werken, omdat we internationaliseren. We zitten op de eerste rij, we bouwen mee aan de toekomst van de industrie, bouw, overheid en duurzaamheid. ‘De interessante projecten’ is altijd het antwoord als ik aan Cadac’ers vraag wat ze hier het leukste vinden. Een mooier compliment kun je als werkgever niet krijgen. Dat daar een prima salaris en pakket arbeidsvoorwaarden bij horen, spreekt voor zich. Zelf vind ik het na 35 jaar pionieren met Cadac mooi om te zien dat verschillende generaties die projecten aanpakken. Met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Dat geeft een dynamiek, elke dag genieten.    

HBO's, academici en techneuten met een ICT-hart

Interesse, motivatie en ambities? HBO’ers en academici met of zonder ervaring, ook techneuten zijn welkom, mits met een ICT-hart. Kom eens praten met ondergetekende of onze CTO Paul Smeets.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op


organisatie jan baggen
Cadac Group

Jan Baggen

Chief Executive Officer

Kies een locatie

Europa

Wereld