Cadac Modules laat uw “digital twin” zien in de Microsoft HoloLens

De AR-technologie van morgen, vandaag beschikbaar!

15 november 2017 in industrie Architectuur, Bouw & Installatietechniek

Stel een vraag Maak een afspraak

Op het gebied van Augmented Reality zijn veel mooie ontwikkelingen gaande. Ook bij Cadac Group zijn wij bezig met verschillende AR-projecten op dijken, green fields, in kleine afgesloten ruimtes en musea.

Models to AR.jpg

De kennis en ervaring die hieruit is opgedaan heeft geleidt tot nieuwe AR-ontwikkelingen als aanvulling op onze innovatieve Cadac Modules Suite. Een van de vier modules van Cadac Modules Suite, genaamd Cadac Modules Project, is vanaf heden aangevuld met AR-technologie.

Bekijk hier een van de voorbeelden

Door gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden van het Autodesk Forge-platform (zoals aangekondigd tijdens Autodesk University 2017 in Las Vegas) en de kracht van Cloud Computing, bieden wij u nu de mogelijkheid om een project direct vanuit Revit te visualiseren in een Microsoft HoloLens. Een complexe game engine voor modeloptimalisatie is hierbij niet meer nodig, eenmalig uploaden vanuit Revit naar het Cadac Modules-platform is voldoende. Wanneer u de App opent op de Hololens is het geüploade model direct beschikbaar!

Wat betekent dit voor u? Naast het bekijken van het 3D-model, zijn ook gekoppelde tekeningen en sheets inzichtelijk. Ook kunt u het 3D-model draperen over de werkelijkheid ter ondersteuning van productie: de absolute toegevoegde van AR! 

Uiteraard blijft het niet alleen bij het beschouwen van modellen en tekeningen. Dit interactieve model biedt tevens de mogelijkheid om elementen te selecteren en modeleigenschappen te bekijken.

In de nabije toekomst wordt het mogelijk om elementen zelf te plaatsen, de positie van elementen te wijzigen, eigenschappen en data aan te vullen en zijn we in staat om, in combinatie met Cadac Modules Lifecycle, de verschillende statussen en eventuele controlelijsten binnen het bouwproces van individuele elementen in te zien en aan te passen. Al deze informatie is vervolgens ook direct beschikbaar in de Cloud en kan via verschillende devices bereikt worden, inclusief de HoloLens.

Cadac Group brengt de toekomst dichterbij, en op deze manier wordt deze vooruitstrevende technologie ook daadwerkelijk praktisch toepasbaar in uw bedrijfsprocessen. Houd onze nieuwspagina in de gaten, en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al deze innovatieve ontwikkelingen binnen uw vakgebied.

Deel nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws

  • UOB is een feit: groen licht voor samenwerkingsverband Cadac Group en Itannex

  • Cadac Group & ING Bank over de toekomst van de bouw

  • TheModus BIM Update 5.6.0.16

Over Cadac Group

In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. Onze experts helpen u deze digitale transformatie te omarmen en stellen u in staat een nieuwe fase van groei in te gaan. Zodat u klaar bent voor de toekomst. Wat die ook brengt. 

Meer over Cadac Group

Onze locaties

worldmap